Kombinace křupavé, lehce opečené tortilly na vnější straně a hemenexu uvnitř, vám v puse zanechá úžasnou chuť a rovnováhu mezi chutěmi a texturami. Můžete použít křupavou slaninu, nebo kuřecí šunku pokud ji máte zrovna po ruce. Pokud maso nejíte vůbec, můžete přidat restovanou zeleninu.
Co budeme potřebovat
- 5 g másla
- 2-3 velká vejce (rozšlehaná)
- 2 špetky soli
- černý pepř
- 2 plátky sýra Mozzarella
- 2-3 plátky šunky
- 1/2 lžičky másla
- 1 velká tortilla
Postup
- Vejce rozšlehejte a přidejte sůl, mletý černý pepř a znovu promíchejte.
- Mezitím rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte 5 g másla.
- Máslo necháme rozpustit.
- Do pánve nalijte rozšlehaná vejce a vařte při středně vysoké teplotě.
- Omeletu otočte a pečte z druhé strany.
- Doprostřed přidejte sýr a poté šunku. Nyní začněte rolovat omeletu. Vyndejte a dejte stranou.
- Znovu stáhněte teplotu a poté přidejte 1/2 lžičky másla. Nechte máslo rozpustit.
- Vložte tortillu do pánve a nechte ji v ní 10-15 sekund, poté na ní položte hotovou vaječnou tortillu.
- Srolujte tortillu přes vaječnou omeletu a ještě chvíli opékejte, aby její krusta byla zcela křupavá.