Tosrtilla plněná šunkou, vejci a sýrem

Tosrtilla plněná šunkou, vejci a sýrem

Kombinace křupavé, lehce opečené tortilly na vnější straně a hemenexu uvnitř, vám v puse zanechá úžasnou chuť a rovnováhu mezi chutěmi a texturami. Můžete použít křupavou slaninu, nebo kuřecí šunku pokud ji máte zrovna po ruce. Pokud maso nejíte vůbec, můžete přidat restovanou zeleninu.

Co budeme potřebovat

  • 5 g másla
  • 2-3 velká vejce (rozšlehaná)
  • 2 špetky soli
  • černý pepř
  • 2 plátky sýra Mozzarella
  • 2-3 plátky šunky
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 velká tortilla

Postup

  • Vejce rozšlehejte a přidejte sůl, mletý černý pepř a znovu promíchejte.
  • Mezitím rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu a přidejte 5 g másla.
  • Máslo necháme rozpustit.
  • Do pánve nalijte rozšlehaná vejce a vařte při středně vysoké teplotě.
  • Omeletu otočte a pečte z druhé strany.
  • Doprostřed přidejte sýr a poté šunku. Nyní začněte rolovat omeletu. Vyndejte a dejte stranou.
  • Znovu stáhněte teplotu a poté přidejte 1/2 lžičky másla. Nechte máslo rozpustit.
  • Vložte tortillu do pánve a nechte ji v ní 10-15 sekund, poté na ní položte hotovou vaječnou tortillu.
  • Srolujte tortillu přes vaječnou omeletu a ještě chvíli opékejte, aby její krusta byla zcela křupavá.
Košíček plný lahodně vypadající tortilly plněné šunkou, sýrem a vejci.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.