Tradiční amaretti

Tradiční amaretti
Příprava: 35 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 6

Tajemství intenzivní chuti těchto sušenek spočívá v kombinaci klasických mandlí a „hořkých mandlí“ nazývaných armelline, ve skutečnosti jde o jádra z meruněk a broskví. V případě potřeby je lze nahradit klasickými mandlemi, ale výsledná chuť bude méně výrazná.

Ingredience

  • 200 g loupaných mandlí
  • 140 g cukru krupice
  • 125 g moučkového cukru
  • 50 g bílků
  • 15 g hořkých jader meruněk
  • 3 g jedlé sody
  • potravinářské mandlové aroma

Postup

  • Oloupané mandle lehce opečte v troubě předehřáté na 200 °C.
  • Poté je nasypte do mixéru spolu s mandlemi, krupicovým a moučkovým cukrem a vše rozmělněte.
  • Směs přesejte přes sítko a pak ji opět vložte do mixéru, abyste ji ještě více rozmixovali najemno.
  • Znovu přesejte přes sítko do velké mísy.
  • Přidejte jedlou sodu, bílky a několik kapek mandlového aroma.
  • Promíchejte stěrkou, aby se ingredience spojily a vznikla homogenní směs.
  • Přikryjte čistou utěrkou a těsto dejte přes noc do lednice.
  • Druhý den vezměte ztuhlé těsto a vytvarujte z něj přibližně 50 kuliček o velikosti vlašského ořechu.
  • Amaretti vložte na plech vyložený pečicím papírem a uprostřed je lehce zploštěte prsty.
  • Pečte v troubě předehřáté na 170° asi 20 minut.
Talíř s mandlovými sušenkami.
zdroj: cucchiaio.it

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.