Tradiční asijská polévka pho bo

Tradiční asijská polévka pho bo

Díky rozmanitému koření a pikantní chuti, které můžete docílit přidáním typických omáček, může tato polévka údajně pomoci i při nachlazení.

Ingredience:

  • 2 žluté cibule
  • čerstvý zázvor, cca 8 cm
  • 5 hvězdiček anýzu
  • 6 celých hřebíčků
  • 1 skořicová tyčinka
  • 2 PL hnědého cukru
  • 8 šálků hovězího vývaru
  • 2 PL rybí omáčky
  • 1 PL oleje
  • 300 g suchých rýžových nudlí
  • 300 g hovězí svíčkové

Na zdobení

  • 1/2 bílé cibule
  • 2 šálky fazolových klíčků
  • 1 svazek thajské bazalky
  • 1 svazek vietnamského koriandru
  • chilli papričky
  • 1 limetka

Postup:

  1. Cibuli a zázvor oloupejte a rozpulte.
  2. Předehřejte troubu na přibližně 180°C, cibuli a zázvor položte na plech řezem nahoru a potřete je malým množstvím oleje.
  3. Pečte asi 8-10 minut, aby jejich povrch mírně nezhnědnul.
  4. Anýz, hřebíček a zahřejte v hrnci, dokud se nerozvoní.
  5. Přidejte cibuli, zázvor, hovězí vývar a promíchejte.
  6. Přiveďte směs k varu, přikryjte pokličkou a vařte alespoň 30 minut.
  7. Následně vývar přeceďte a cibuli, zázvor a koření vyhoďte.
  8. Do horkého vývaru vmíchejte rybí omáčku a cukr.
  9. V případě potřeby vývar dosolte.
  10. Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
  11. Poté je sceďte a krátce propláchněte studenou vodou.
  12. Hovězí svíčkovou nakrájejte na velmi tenké plátky proti vláknu.
  13. Do každé misky dejte nudle a plátky masa.
  14. Přelijte vroucím vývarem, ozdobte bylinkami a na závěr přidejte vymačkanou limetkovou šťávu.
Tradiční asijská polévka a rýžovými nudlemi.
zdroj: meatlovessalt.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.