Díky rozmanitému koření a pikantní chuti, které můžete docílit přidáním typických omáček, může tato polévka údajně pomoci i při nachlazení.
Ingredience:
- 2 žluté cibule
- čerstvý zázvor, cca 8 cm
- 5 hvězdiček anýzu
- 6 celých hřebíčků
- 1 skořicová tyčinka
- 2 PL hnědého cukru
- 8 šálků hovězího vývaru
- 2 PL rybí omáčky
- 1 PL oleje
- 300 g suchých rýžových nudlí
- 300 g hovězí svíčkové
Na zdobení
- 1/2 bílé cibule
- 2 šálky fazolových klíčků
- 1 svazek thajské bazalky
- 1 svazek vietnamského koriandru
- chilli papričky
- 1 limetka
Postup:
- Cibuli a zázvor oloupejte a rozpulte.
- Předehřejte troubu na přibližně 180°C, cibuli a zázvor položte na plech řezem nahoru a potřete je malým množstvím oleje.
- Pečte asi 8-10 minut, aby jejich povrch mírně nezhnědnul.
- Anýz, hřebíček a zahřejte v hrnci, dokud se nerozvoní.
- Přidejte cibuli, zázvor, hovězí vývar a promíchejte.
- Přiveďte směs k varu, přikryjte pokličkou a vařte alespoň 30 minut.
- Následně vývar přeceďte a cibuli, zázvor a koření vyhoďte.
- Do horkého vývaru vmíchejte rybí omáčku a cukr.
- V případě potřeby vývar dosolte.
- Rýžové nudle uvařte podle návodu na obalu.
- Poté je sceďte a krátce propláchněte studenou vodou.
- Hovězí svíčkovou nakrájejte na velmi tenké plátky proti vláknu.
- Do každé misky dejte nudle a plátky masa.
- Přelijte vroucím vývarem, ozdobte bylinkami a na závěr přidejte vymačkanou limetkovou šťávu.