Vybrat správné suroviny není jednoduché, zvlášť pokud jde o tu nejlepší odrůdu daného ovoce, ale pokud se držíme toho, co nám běžně chutná, nemůžeme udělat chybu.
Tento lahodný dezert vás ohromí a vaše chuťové pohárky si budou zpívat. Ostatně kdo má rád toto ovoce, může omrknout recepty na muffiny z jablek.
Ingredience:
Náplň:
- 600 g jablek
- 2 polévkové lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce skořice
Poleva:
- 180 g polohrubé mouky
- 125 g krystalového cukru
- 125 g čerstvého másla
- Na servírování:
- 1 hrnek uvařeného pudinku
- 1 kopeček vanilkové zmrzliny
Postup:
- Jablka oloupeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky (plátky, kostky). Nesmí být na příliš malé kousky, jinak se rozpadnou a rozvaří.
- Kousky jablek dáme do mísy, posypeme jablky i skořicí a promícháme, aby byla všechna pěkně obalená.
- Přendáme je do zapékací misky/pekáče a rozprostřeme po celém povrchu.
- V míse smícháme mouku, cukr i máslo a pomocí prstů vyrobíme drobenku.
- Máslo zapracujeme do mouky s cukrem, aby vznikla hrubá směs, kterou nasypeme do pekáče na jablka.
- Rovnoměrně rozprostřeme, aby bylo ovoce zcela pokryto.
- Troubu předehřejeme na 180 stupňů a poté vložíme pečící misku. Pečeme zhruba 30 minut.
- Když je povrch zlatavý, vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
- Poté můžeme podávat s pudinkem a vanilkovou zmrzlinou.