Tradiční britský jablečný crumble

Tradiční britský jablečný crumble

Vybrat správné suroviny není jednoduché, zvlášť pokud jde o tu nejlepší odrůdu daného ovoce, ale pokud se držíme toho, co nám běžně chutná, nemůžeme udělat chybu.

Tento lahodný dezert vás ohromí a vaše chuťové pohárky si budou zpívat. Ostatně kdo má rád toto ovoce, může omrknout recepty na muffiny z jablek.

Ingredience:

Náplň:

  • 600 g jablek
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce skořice

Poleva:

  • 180 g polohrubé mouky
  • 125 g krystalového cukru
  • 125 g čerstvého másla
  • Na servírování:
  • 1 hrnek uvařeného pudinku
  • 1 kopeček vanilkové zmrzliny

Postup:

  • Jablka oloupeme, přepůlíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kousky (plátky, kostky). Nesmí být na příliš malé kousky, jinak se rozpadnou a rozvaří.
  • Kousky jablek dáme do mísy, posypeme jablky i skořicí a promícháme, aby byla všechna pěkně obalená.
  • Přendáme je do zapékací misky/pekáče a rozprostřeme po celém povrchu.
  • V míse smícháme mouku, cukr i máslo a pomocí prstů vyrobíme drobenku.
  • Máslo zapracujeme do mouky s cukrem, aby vznikla hrubá směs, kterou nasypeme do pekáče na jablka.
  • Rovnoměrně rozprostřeme, aby bylo ovoce zcela pokryto.
  • Troubu předehřejeme na 180 stupňů a poté vložíme pečící misku. Pečeme zhruba 30 minut.
  • Když je povrch zlatavý, vyjmeme z trouby a necháme 5 minut odpočinout.
  • Poté můžeme podávat s pudinkem a vanilkovou zmrzlinou.
Britský dezert s jablky.
Zdroj: https://www.thespruceeats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.