Tradiční buřtguláš

Tradiční buřtguláš
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Kdo by jej neznal. Tohle jídlo dostane na nohy každého. Snadný recept je velice oblíbený i v kotlíkové verzi venku na ohni a skvěle zahřeje obzvlášť v zimních měsících. Pokud hledáte něco, čím potěšíte strávníky a zároveň se naučíte velice snadné jídlo, pak je tohle správná volba.

Ingredience:

  • 4 špekáčky
  • 8 středně velkých brambor
  • 2 větší cibule
  • 2 červené papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce másla
  • 4 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžíce majoránky
  • 60 g hladké mouky
  • 1,5 l hovězího vývaru
  • sůl
  • pepř

Postup:

  • Ve větším hrnci rozehřejte máslo. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, cibuli a papriku a chvíli restujte. 
  • Poté přidejte na kolečka či na kostičky nakrájené špekáčky (oloupané) a restujte, dokud nebudou ze stran trochu zlatavé.
  • Zasypte směs sladkou paprikou a kmínem a vmíchejte mouku. 
  • Takto restujte na nízkém ohni ještě zhruba 2 minuty, poté přilijte vývar.
  • Jakmile se začne vývar vařit, přidejte oloupané a nakrájené brambory.
  • Vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.
  • Podávejte guláš samotný nebo s čerstvým chlebem.
Guláš s buřty a bramborami
mykentuckyhome-kim.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.