Kdo by jej neznal. Tohle jídlo dostane na nohy každého. Snadný recept je velice oblíbený i v kotlíkové verzi venku na ohni a skvěle zahřeje obzvlášť v zimních měsících. Pokud hledáte něco, čím potěšíte strávníky a zároveň se naučíte velice snadné jídlo, pak je tohle správná volba.
Ingredience:
- 4 špekáčky
- 8 středně velkých brambor
- 2 větší cibule
- 2 červené papriky
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 4 lžíce sladké papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžíce majoránky
- 60 g hladké mouky
- 1,5 l hovězího vývaru
- sůl
- pepř
Postup:
- Ve větším hrnci rozehřejte máslo. Přidejte nadrobno nakrájený česnek, cibuli a papriku a chvíli restujte.
- Poté přidejte na kolečka či na kostičky nakrájené špekáčky (oloupané) a restujte, dokud nebudou ze stran trochu zlatavé.
- Zasypte směs sladkou paprikou a kmínem a vmíchejte mouku.
- Takto restujte na nízkém ohni ještě zhruba 2 minuty, poté přilijte vývar.
- Jakmile se začne vývar vařit, přidejte oloupané a nakrájené brambory.
- Vařte, dokud brambory nezměknou. Nakonec přidejte majoránku a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte guláš samotný nebo s čerstvým chlebem.