Tradiční české zeleninové rizoto

Tradiční české zeleninové rizoto
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 3

INGREDIENCE

  • 20 dkg rýže
  • 1 cibule
  • 40 dkg čerstvých hub
  • pepř
  • sůl
  • kmín
  • 3-4 zelené papriky
  • 3-4 rajčata
  • 5 dkg tvrdého sýra
  • pažitka
  • 2 lžíce másla

POSTUP

  1. Rýži opereme a zalijeme vroucí vodou v poměru 1:1.
  2. Osolíme, přidáme lžíci másla a přikrytou rýži v troubě udusíme.
  3. Na druhé lžíci másla zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, osolíme, okořeníme a za občasného podlévání podusíme.
  4. Když jsou houby poloměkké, přidáme pokrájené papriky a rajčata a dodusíme.
  5. Dušenou rýži smícháme s podušenými houbami se zeleninou a posypeme pažitkou a nastrouhaným sýrem.
Jednoduché rizoto se zeleninou

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.