Tradiční frankfurtská polévka s párkem a bramborami

Tradiční frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 6

Tato polévka je opravdu výtečná a také velmi sytá. Díky párku a bramborám se dostatečně nají celá rodina. Vyzkoušejte tuto klasickou frankfurtskou polévku našich babiček.

Ingredience

  • 750g brambor (množství podle chuti)
  • vídeňské párky (množství podle chuti)
  • 150g celeru
  • 250g pórku
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 1 lžička majoránky
  • 1 bobkový list
  • 30g petrželky
  • 1 lžíce másla
  • sůl
  • pepř

Postup

  • Nejprve oloupejte brambory, mrkev a celer. Nakrájejte je na kousky.
  • Párky taktéž nakrájejte na kolečka.
  • Oloupejte cibuli a nakrájejte najemno. Omyjte pórek a nakrájejte na plátky.
  • Petrželku nasekejte najemno.
  • Ve velkém hrnci zahřejte máslo a zpěňte cibulku. Přidejte párek a chvilku restujte.
  • Přidejte majoránku, brambory, pórek, mrkev a celer. Restujte další 2 minuty.
  • Přilijte kuřecí vývar, přidejte bobkový list, zakryjte pokličkou a nechejte vařit asi 30 minut. Občas promíchejte.
  • Odstavte z ohně, dosolte, opepřete a podávejte ozdobené petrželkou.
Tradiční polévka po frankfurtsku s párkem.
Zdroj: husimado-eger.blog.hu

Dodejte vašemu tělu porci vitaminů, minerálů a energie a uvařte si některou z našich skvělých jarních polévek.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.