Tradičně se vývar podává s nudlemi. Pojďme si tento jednoduchý recept vyzkoušet.
Ingredience:
- 2-3 ks hovězích kostí
- 500g hovězích žeber
- 3 ks středně velké mrkve
- 1 ks celeru
- 2 ks středně velké cibule
- 3 ks bobkového listu
- 3 ks stroužků česneku
- 8-10 ks celého pepře
- 3-4 ks větviček čerstvé petrželky
- 1 čl sušeného tymiánu
- 1čl sušeného oregana
- 2 lžíce soli
Postup:
- Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na větší kusy (cibuli napůl, celer napůl a mrkev na kousky).
- Maso a kosti opláchněte vodou a vložte do velkého hrnce.
- Přidejte nakrájenou zeleninu.
- Zalijte dostatečným množstvím vody.
- Přidejte česnek, koření, sůl a přiveďte k varu.
- Nechte na mírném ohni vyvářet alespoň 2,5 hodiny.
- Vyndejte koření. Maso a zeleninu nakrájejte.
- Nakrájené maso se zeleninou vložte zpět do vývaru.
- Vývar dochutíte dle vašeho gusta a přidejte nudle.