Tradiční hovězí vývar s nudlemi

Tradiční hovězí vývar s nudlemi

Tradičně se vývar podává s nudlemi. Pojďme si tento jednoduchý recept vyzkoušet.

Ingredience:

  • 2-3 ks hovězích kostí
  • 500g hovězích žeber
  • 3 ks středně velké mrkve
  • 1 ks celeru
  • 2 ks středně velké cibule
  • 3 ks bobkového listu
  • 3 ks stroužků česneku
  • 8-10 ks celého pepře
  • 3-4 ks větviček čerstvé petrželky
  • 1 čl sušeného tymiánu
  • 1čl sušeného oregana
  • 2 lžíce soli

Postup:

  • Očistěte zeleninu a nakrájejte ji na větší kusy (cibuli napůl, celer napůl a mrkev na kousky).
  • Maso a kosti opláchněte vodou a vložte do velkého hrnce.
  • Přidejte nakrájenou zeleninu.
  • Zalijte dostatečným množstvím vody.
  • Přidejte česnek, koření, sůl a přiveďte k varu.
  • Nechte na mírném ohni vyvářet alespoň 2,5 hodiny.
  • Vyndejte koření. Maso a zeleninu nakrájejte.
  • Nakrájené maso se zeleninou vložte zpět do vývaru.
  • Vývar dochutíte dle vašeho gusta a přidejte nudle.
hotová hovězí polévka
Zdroj: pixabay.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.