Tradiční hruškové koláče

Tradiční hruškové koláče

Čekáte návštěvu a s přípravou složitého dezertu nestíháte? Popadněte několik hrušek a vytvořte z nich lahodný koláč, jehož příprava vám zabere jen pár minutek.

Budete potřebovat:

  • 4 hrušky nakrájené na plátky
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku mléka
  • špetka soli
  • 1/3 hrnku cukru krystal
  • ⅓ hrnku polohrubé mouky
  • 2 čajové lžičky vanilkového extraktu

Postup přípravy:

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  • Připravte si pečící kulatou formu – můžete ji vyložit pečícím papírem nebo ji vymazat olejem a vysypat hrubou moukou.
  • Na dno formy vzhledně naskládejte plátky hrušek.
  • Utřete vejce s cukrem a postupně přidávejte všechny ostatní ingredience.
  • Hotové těsto nalijte na hrušky.
  • Vložte do trouby a pečte asi 40 – 45 minut.
  • Hotový koláč nechte vychladnout a poté jej opatrně překlopte na talíř – tak, aby hrušky byly nahoře.
  • Už stačí jen zaprášit moučkovým cukrem a můžete podávat.
pečený koláč pokrytý hruškami

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.