Čekáte návštěvu a s přípravou složitého dezertu nestíháte? Popadněte několik hrušek a vytvořte z nich lahodný koláč, jehož příprava vám zabere jen pár minutek.
Budete potřebovat:
- 4 hrušky nakrájené na plátky
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- 3 vejce
- 3/4 hrnku mléka
- špetka soli
- 1/3 hrnku cukru krystal
- ⅓ hrnku polohrubé mouky
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
Postup přípravy:
- Nejdříve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Připravte si pečící kulatou formu – můžete ji vyložit pečícím papírem nebo ji vymazat olejem a vysypat hrubou moukou.
- Na dno formy vzhledně naskládejte plátky hrušek.
- Utřete vejce s cukrem a postupně přidávejte všechny ostatní ingredience.
- Hotové těsto nalijte na hrušky.
- Vložte do trouby a pečte asi 40 – 45 minut.
- Hotový koláč nechte vychladnout a poté jej opatrně překlopte na talíř – tak, aby hrušky byly nahoře.
- Už stačí jen zaprášit moučkovým cukrem a můžete podávat.