Lahodné, aromatické a měkké, tak by se dalo charakterizovat toto původně italské vánoční pečivo.
Ingredience:
- 1 a 3/4 šálku hladké mouky
- 1/2 šálku třtinového cukru
- 1/4 šálku másla
- 3 vejce
- 1 PL čistého anýzového extraktu
- 1 čajová lžička mletého anýzu
- 3/4 čajové lžičky prášku do pečiva
Poleva
- 1 šálek moučkového cukru
- 2 PL mléka
- 1/4 čajové lžičky čistého anýzového extraktu
- vánoční posypky
Postup:
- Předehřejte si troubu na 100°C.
- Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Do středně velké mísy dejte mouku a prášek do pečiva.
- V jiné míse vyšlehejte máslo a cukr elektrickým mixérem.
- Následně po jednom zašlehejte vejce, přidejte anýzový extrakt, mletý anýz a míchejte, dokud se vše dobře nespojí.
- Po částech přidávejte směs mouky.
- Vypracujte v těsto.
- Na připravené plechy na pečení pomocí lžíce vytvořte sušenky.
- Anýzové cukroví pečte přibližně 5-7 minut.
- Když cukroví chladně, připravte si polevu na ozdobení.
- Vyšlehejte moučkový cukr, mléko a anýzový extrakt dohladka.
- Vršky vánočních sušenek namáčejte do polevy a poté je posypejte posypkami.
- Nechte ztuhnout.
Kromě receptů na anýzové cukroví můžete čokoládu využít i při přípravě mnoha dalších druhů čokoládového cukroví. Inspirujte se našimi rozmanitými recepty!