Tradiční kari omáčka

Tradiční kari omáčka

Základní kari omáčka je v podstatě jen cibulový vývar s různými druhy zeleniny a kořením. Tato omáčka je jednoduchá a rychlá na přípravu a chutná opravdu každému kdo miluje indickou kuchyni.

Co budeme potřebovat

  1. 900 cibule (nahrubo nakrájené)
  2. 250 ml řepkového oleje
  3. Lžička soli
  4. 110 g mrkve (oloupané a nahrubo nakrájené)
  5. 60 g zelí (nakrájené nahrubo)
  6. 85 g červené papriky (zbavené semínek a nakrájené na kostičky)
  7. 85 g zelené papriky (zbavené semínek a nakrájené na kostičky)
  8. 200 g rajčat (nakrájených)
  9. 5 lžic česnekové a zázvorové pasty
  10. 1 ½ lžíce garam masaly
  11. 1 ½ lžíce mletého kmínu
  12. 1 ½ lžičky mletého koriandru
  13. 1 ½ lžičky papriky
  14. ½ lžičky mleté kurkumy

Postup

  1. Cibuli vložíme do velkého hrnce a zapneme ho na střední teplotu a přidáme sůl a olej
  2. Směs promícháme, a poté přidáme zbývající zeleninu a tolik vody, aby byla celá ponořená
  3. Směs v hrnci přivedeme k varu a poté snížíme teplotu na minimum a přikryté vaříme doměkka asi 45 minut
  4. Po 45 minutách bude zelenina mnohem měkčí a tekutina se trochu zredukuje
  5. Přidáme zbývající ingredience
  6. Pokračujeme ve vaření dalších 30 minut
  7. Když olej začne tvořit na hladině kolečka a zelenina je dostatečně měkká, můžeme začít mixovat
  8. Pomocí ručního mixéru mixujeme asi 4 minuty, dokud není omáčka hladká, bez kousků zeleniny
  9. Tento krok lze provádět po dávkách ve stolním mixéru
  10. V této fázi může být rozmixovaná omáčka hodně hustá
  11. Proto přidáváme vodu, dokud nebude mít omáčka přibližně stejnou konzistenci jako smetana
  12. Hotovou omáčku podáváme s jasmínovou rýží
Kari omáčka plná indického koření a chutí s kuřecím masem.
Zdroj: motherthyme.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.