Jednoduchý recept, díky kterému si můžete feferonky zakonzervovat v zavařovacím hrnci. Tak pojďme na to!
Budete potřebovat
- feferonky
- nálev dle chuti
- zavařovací sklenice s víčky
- zavařovací hrnec s teploměrem
Postup přípravy
- Ze všeho nejdřív si nachystejte potřebný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
- Mezitím si feferonky očistěte, zbavte jader a omyjte.
- Můžete je nakrájet na poloviny, čtvrtiny, kolečka nebo je nechat vcelku.
- Připravte si sladkokyselý nálev.
- Připravené feferonky vkládejte do sklenic.
- Zalijte připraveným nálevem a otřete okraje sklenic papírovou utěrkou.
- Zavíčkujte a sterilujte při teplotě 85°C – 20 minut.
- Vytáhněte sklenice z hrnce, otočte víčkem dolů.
- Nechte vychladnout a uskladněte.
Vyzkoušejte také naše recepty na konzervování třešní na mnoho způsobů. Který si vyberete vy?