Konzervované kozí rohy

Konzervované kozí rohy
Příprava: 20 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 1

Jednoduchý recept, díky kterému si můžete feferonky zakonzervovat v zavařovacím hrnci. Tak pojďme na to!

Budete potřebovat

  • feferonky
  • nálev dle chuti
  • zavařovací sklenice s víčky
  • zavařovací hrnec s teploměrem

Postup přípravy

  • Ze všeho nejdřív si nachystejte potřebný počet sklenic na zavařování a sterilizujte je – i s víčky.
  • Mezitím si feferonky očistěte, zbavte jader a omyjte.
  • Můžete je nakrájet na poloviny, čtvrtiny, kolečka nebo je nechat vcelku.
  • Připravte si sladkokyselý nálev.
  • Připravené feferonky vkládejte do sklenic.
  • Zalijte připraveným nálevem a otřete okraje sklenic papírovou utěrkou.
  • Zavíčkujte a sterilujte při teplotě 85°C – 20 minut.
  • Vytáhněte sklenice z hrnce, otočte víčkem dolů.
  • Nechte vychladnout a uskladněte.
Nakládané feferonky v zavařovacích sklenicích.
zdroj: tastemakermag.com

Vyzkoušejte také naše recepty na konzervování třešní na mnoho způsobů. Který si vyberete vy?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.