Tradiční králík na paprice

Tradiční králík na paprice

Starý dobrý recept na králičí maso v lahodné červené omáčce dochucené paprikou! Vzpomínáte si na svoje dětství? Tak šup, šup pojďte si ho s námi uvařit! A můžete si uvařit i další lahodné recepty s králíkem, rovnou na 10 způsobů.

Co budeme potřebovat

  • 1 kilo králíka
  • 3 cibule (nakrájené na plátky)
  • 200 g nakrájených hub
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g rajčatového protlaku
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 30 g másla
  • 3 lžíce sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 lžíce mouky
  • 250 ml kuřecího vývaru
  • 200 g řeckého jogurtu

Postup

  • Králíka nakrájejte na větší kusy. Bohatě dochuťte solí a pepřem.
  • Do hrnce s poklicí nalijte olivový olej a zahřejte ho na vysokou teplotu.
  • Přidejte kousky králíka a nechte ho z obou stran zhnědnout. Jakmile je dobře opečený, králíka vyjměte a dejte stranou.
  • Přidejte máslo a poté přidejte nakrájenou cibuli a jednu lžičku soli.
  • Nechte vařit, dokud nezačne zlátnout.
  • Přidejte česnek a houby a vařte dalších 8 minut, dokud houby nezměknou.
  • Přidejte mouku a papriku a dobře promíchejte, nechte promíchat chutě a mouku trochu povařit.
  • Přidejte rajčatový protlak a kuřecí vývar a přiveďte k varu.
  • Přidejte králíka a pokračujte ve vaření s pokličkou na hrnci asi půl hodiny, dokud nebude králík hotový.
  • Sundejte poklici a nyní by měla být omáčka docela hustá.
  • Těsně před podáváním hrnec stáhněte z plotny a jemně vmíchejte řecký jogurt.
  • Králíka na paprice podávejte s něčím kašovitým, jako je bramborová kaše nebo polenta, aby příloha nasákla všechnu omáčku.
Červený hrnec plný červené paprikové omáčky s králíkem.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.