Tradiční květák v trojobalu

Tradiční květák v trojobalu

Mouka, vajíčko a strouhanka. To jsou tři nezbytné ingredience pro tento pokrm. I když mnoho lidí si obalování usnadňuje a mouku smíchává s vejcem, my doporučujeme postupné obalení ve třech krocích!

Ingredience:

  • 1 hlava květáku
  • 3 vejce
  • 8 PL hladké mouky
  • 12 PL strouhanky
  • olej
  • sůl

Postup:

  1. Umytý květák rozeberte na jednotlivé růžičky a dejte vařit do osolené vody.
  2. Vařte do poloměkka, přibližně 5-7 minut v závislosti na velikosti květákových růžiček.
  3. Následně květák sceďte a ochlaďte pod studenou vodou.
  4. Nechte květák chvilku okapat.
  5. Jednotlivé růžičky následně obalte nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaném vejci s trochou soli a na závěr ve strouhance.
  6. Takto obalený květák smažte na pánvi s olejem ze všech stran dozlatova.
  7. Po vyjmutí položte květák na několik málo minut na papírové utěrky, které absorbují tuk.

Smažený květák v trojobalu podávejte s bramborovou kaší či bramborem a tatarskou omáčkou.

Kousky květáku obalené v tradičním trojobalu
zdroj:fromthegrapevine.com

Rádi byste si připravili květák zdravějším způsobem? Vyzkoušejte vaření v parním hrnci. Ohodnotili jsme je a uvedli jsme si jejich další výhody.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.