Mouka, vajíčko a strouhanka. To jsou tři nezbytné ingredience pro tento pokrm. I když mnoho lidí si obalování usnadňuje a mouku smíchává s vejcem, my doporučujeme postupné obalení ve třech krocích!
Ingredience:
- 1 hlava květáku
- 3 vejce
- 8 PL hladké mouky
- 12 PL strouhanky
- olej
- sůl
Postup:
- Umytý květák rozeberte na jednotlivé růžičky a dejte vařit do osolené vody.
- Vařte do poloměkka, přibližně 5-7 minut v závislosti na velikosti květákových růžiček.
- Následně květák sceďte a ochlaďte pod studenou vodou.
- Nechte květák chvilku okapat.
- Jednotlivé růžičky následně obalte nejprve v hladké mouce, následně v rozšlehaném vejci s trochou soli a na závěr ve strouhance.
- Takto obalený květák smažte na pánvi s olejem ze všech stran dozlatova.
- Po vyjmutí položte květák na několik málo minut na papírové utěrky, které absorbují tuk.
Smažený květák v trojobalu podávejte s bramborovou kaší či bramborem a tatarskou omáčkou.
Rádi byste si připravili květák zdravějším způsobem? Vyzkoušejte vaření v parním hrnci. Ohodnotili jsme je a uvedli jsme si jejich další výhody.