Tradiční makedonská musaka

Tradiční makedonská musaka
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 3

Snadný recept z mletého hovězího masa, koření a brambor. Tento tradiční makedonský recept uspokojí i ty nejnáročnější strávníky, protože chutná prostě božsky!

Ingredience

  • 6 brambor, oloupaných, nakrájených na 0,6 cm kulaté plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • sůl dle chuti
  • pepř podle chuti
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 1 čajová lžička papriky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 3 vejce
  • 2 šálky mléka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Vařte nakrájené brambory ve vroucí osolené vodě po dobu 5 minut; sceďte pod studenou vodou a okamžitě ochlaďte.
  3. Dejte stranou.
  4. Na pánvi zahřejte na středním ohni olivový olej a přidejte cibuli; restujte 2 minuty.
  5. Přidejte mleté ​​hovězí maso, rozmělněte a restujte do zhnědnutí asi 5 minut.
  6. Přimíchejte česnek.
  7. Přidejte rajčatový protlak a míchejte, dokud nebude zcela zapracován.
  8. Hovězí maso dochuťte paprikou, solí a pepřem.
  9. Ochutnejte a případně dokořeňte.
  10. Sejměte z tepla a odložte stranou.
  11. Vymažte pekáč 33 x 23 cm.
  12. Na připravený pekáč navrstvěte 1/3 nakrájených brambor na dno.
  13. Brambory doplňte polovinou směsi mletého hovězího masa.
  14. Na hovězí maso poklaďte 1/3 plátků brambor.
  15. Přidejte zbývající hovězí směs a na vrch dejte poslední vrstvu brambor.
  16. Dejte stranou.
  17. V samostatné misce rozšlehejte vejce, poté zašlehejte mléko, sůl a pepř.
  18. Pokračujte ve šlehání, dokud nebude vše důkladně spojeno.
  19. Nalijte směs do pekáče a ozdobte petrželkou.
  20. Pečte po dobu 45 až 55 minut, nebo dokud nebudou brambory krásně zlatohnědé.
  21. Před krájením a podáváním nechte 10 minut odpočívat.
Brambory z trouby s mletým masem po makedonsku v pekáči s vařečkou.
www.diethood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.