Tradiční německé cukroví s kořením

Tradiční německé cukroví s kořením
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 25

Chutné, aromatické, měkké, tak by se dalo charakterizovat toto tradiční vánoční pečivo našich sousedů. Jeho tajemství tkví především ve vlastnoručně připravované směsi koření, která se na jeho přípravu používá.

Ingredience:

Na kořenící směs

  • 4 čajové lžičky mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
  • 1/2 čajové lžičky mleté citronové kůry
  • 1/2 čajové lžičky mleté pomerančové kůry
  • 1/2 čajové lžičky mletého anýzu
  • 1/4 čajové lžičky mletého muškátového oříšku
  • 1/2 čajové lžičky mletých semen fenyklu
  • 1/2 čajové lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 čajové lžičky mletého zázvoru
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 čajové  lžičky mletého nového koření
  • 10 namletých hřebíčků

Na kořeněné cukroví

  • 2 šálky hladké mouky
  • 7 PL medu
  • 1/4 šálku cukru
  • 1/4 šálku másla
  • 1 vejce
  • kůra z 1/2 citronu
  • 1 a 1/2 PL kořenící směsi
  • 1/2  čajové jedlé sody
  • 1 a 1/2 čajové lžičky vody

Postup:

  1. Nejprve si připravte kořenící směs, důkladně smíchejte všechny druhy koření.
  2. V hrnci smíchejte med, cukr a máslo a za stálého míchání zahřejte na mírném ohni, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  3. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  4. Přidejte vejce, citronovou kůru, jedlou sodu, vodu a směs koření.
  5. Poté postupně přidávejte mouku a vypracujte v těsto.
  6. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu a půl odpočívat v ledničce.
  7. Těsto znovu prohněťte.
  8. Na pomoučeném povrchu vyválíme z těsta přibližně půl centimetru silný plát.
  9. Předehřejte si troubu na 180°C.
  10. Těsto vykrájejte pomocí formiček a cukroví odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
  11. Kořeněné cukroví pečte přibližně 10 minut, nebo dokud nezezlátne.
Tradiční německé cukroví se směsí koření.
zdroj: happykitchen.rocks

Máte pro vůni a chuť skořice slabost? Vyzkoušejte i naše další recepty na skořicové cukroví!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.