Tradiční obalovaný vepřový řízek

Tradiční obalovaný vepřový řízek
Příprava: 20 minut Vaření: 10 minut Počet porcí: 4

Tradiční sváteční pokrm, který se v doprovodu bramborového salátu konzumuje rovněž o vánočních či velikonočních svátcích.

Ingredience:

  • 800 g vepřových řízků či vykostěných kotlet
  • 1 šálek hladké mouky
  • 2 šálky strouhanky
  • 3-4 vejce
  • 1 čajová lžička sladké papriky
  • 1 čajová lžička sušeného mletého česneku
  • olej na smažení
  • sůl, pepř
  • citronové plátky na ozdobu

Postup:

  1. Plátky vepřového masa naklepejte přes potravinovou folii paličkou na maso.
  2. Následně maso postupně ve třech krocích obalte.
  3. Nejprve v mouce se solí, paprikou, pepřem a česnekem, následně v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance.
  4. Jakmile jsou všechny kotlety obalené, zahřejte nepřilnavou pánev s dostatečným množstvím oleje.
  5. Když je olej horký, vložte do něj jednotlivé plátky a smažte je 3-4 minuty z každé strany dozlatova. 
  6. Když řízky z pánve vyjmete, položte je na papírové utěrky či ubrousky, které absorbují přebytečný olej.

Smažený řízek podávejte s bramborovou kaší, salátem či bramborem a zeleninovou oblohou.

Obalované vepřové maso smažené na oleji servírované s citronem
zdroj: natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.