Tento recept na luxusní cukroví s nadýchaným čokoládovým krémem prostě nemá chybu a vy si ho zamilujete už prvním soustem! Vyzkoušejte sami!
Co budeme potřebovat
- 2 vejce
- 200 g vlašských ořechů (mletých)
- 200 g moučkového cukru
- lžíce hladké mouky
- 250 g čokoládové polevy (asi 1 balení – tmavé)
Na krém
- vejce
- 80 g krupicového cukru
- 20 g kakaa
- 160 g másla
Postup
- Troubu si předehřejeme na 150°C.
- Plech si vyložíme pečícím papírem.
- V míse si vyšleháme vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku.
- Vše společně důkladně promícháme a vzniklým těstem naplníme cukrářský sáček (nebo pevná igelitový pytlík a ustřihneme jeden roh).
- Přímo na plech tvarujeme rohlíčky.
- Plech s rohlíčky pečeme do světle hnědé barvy asi asi 20 minut.
- Rohlíčky by měly být upečené, ale stále měkké na dotek.
- Ještě zatepla je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
- V hrnci si přivedeme k varu vodu a na něj položíme nejlépe skleněnou mísu, nebo jakoukoliv ohnivzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala hladiny.
- Vyklepneme do ní vejce, přidáme krupicový cukr a kakao.
- Směs spolu vyšleháme, dokud nevznikne krém.
- Poté ho sundáme z vodní lázně a necháme ho lehce vychladnout.
- Když trochu vychladne, zašleháme do něj máslo.
- Krém dáme vychladit.
- Rohlíčky rozložíme na pracovní plochu.
- Část krému dáme do cukrářského sáčku a rychle jím ozdobíme rohlíčky.
- Krém má tendenci, vlivem teploty povolovat a stékat, proto pracujeme rychle a ozdobené rohlíčky opět důkladně necháme vychladit.
- Nakonec je namáčíme v čokoládové polevě.
Jestli milujete cukroví, které je máčené v pořádné vrstvě čokolády, pod kterou se nachází to nejkřupavější a nejjemnější těsto, jaké si dokážete představit, tak potom vám nezbývá nic jiného než se pustit do těchto receptů na išelské cukroví! Jejich chuť je naprosto famózní a já vám garantuje, že pokud jste o něm až do teď neslyšeli, tak ho teď budete slýchat v každý předvánoční čas, protože bez něj vánoční tabule už nebude to pravé.