Tradiční pařížské rohlíčky

Tradiční pařížské rohlíčky
Příprava: 40 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 40

Tento recept na luxusní cukroví s nadýchaným čokoládovým krémem prostě nemá chybu a vy si ho zamilujete už prvním soustem! Vyzkoušejte sami!

Co budeme potřebovat

  1. 2 vejce
  2. 200 g vlašských ořechů (mletých)
  3. 200 g moučkového cukru
  4. lžíce hladké mouky
  5. 250 g čokoládové polevy (asi 1 balení – tmavé)

Na krém

  1. vejce
  2. 80 g krupicového cukru
  3. 20 g kakaa
  4. 160 g másla

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 150°C.
  2. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  3. V míse si vyšleháme vejce, ořechy, cukr a hladkou mouku.
  4. Vše společně důkladně promícháme a vzniklým těstem naplníme cukrářský sáček (nebo pevná igelitový pytlík a ustřihneme jeden roh).
  5. Přímo na plech tvarujeme rohlíčky.
  6. Plech s rohlíčky pečeme do světle hnědé barvy asi asi 20 minut.
  7. Rohlíčky by měly být upečené, ale stále měkké na dotek.
  8. Ještě zatepla je sundáme z plechu a necháme vychladnout.
  9. V hrnci si přivedeme k varu vodu a na něj položíme nejlépe skleněnou mísu, nebo jakoukoliv ohnivzdornou misku tak, aby se dnem nedotýkala hladiny.
  10. Vyklepneme do ní vejce, přidáme krupicový cukr a kakao.
  11. Směs spolu vyšleháme, dokud nevznikne krém.
  12. Poté ho sundáme z vodní lázně a necháme ho lehce vychladnout.
  13. Když trochu vychladne, zašleháme do něj máslo.
  14. Krém dáme vychladit.
  15. Rohlíčky rozložíme na pracovní plochu.
  16. Část krému dáme do cukrářského sáčku a rychle jím ozdobíme rohlíčky.
  17. Krém má tendenci, vlivem teploty povolovat a stékat, proto pracujeme rychle a ozdobené rohlíčky opět důkladně necháme vychladit.
  18. Nakonec je namáčíme v čokoládové polevě.
Skvělé nadýchané těsto s krémem ze šlehačky a čokolády.
Zdroj: balgova.blogspot.com

Jestli milujete cukroví, které je máčené v pořádné vrstvě čokolády, pod kterou se nachází to nejkřupavější a nejjemnější těsto, jaké si dokážete představit, tak potom vám nezbývá nic jiného než se pustit do těchto receptů na išelské cukroví! Jejich chuť je naprosto famózní a já vám garantuje, že pokud jste o něm až do teď neslyšeli, tak ho teď budete slýchat v každý předvánoční čas, protože bez něj vánoční tabule už nebude to pravé.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.