Vychutnejte si křehké maso z králíka ovoněné lahodným vepřovým bůčkem. Pro další inspiraci můžete hledat i v našich dalších 10 králičích receptech z trouby.
Co budeme potřebovat
- 1 králík (nakrájený na 6 kusů)
- 500 g vepřového bůčku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 hlava česneku
- 2-3 snítky tymiánu
- 1 snítka rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 2 šálky suchého bílého vína
- sůl
- pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů.
- Bůček nakrájejte na kostičky.
- Ve velké holandské troubě rozehřejte olivový olej na střední teplotu a králíka dobře opečte ze všech stran, 8 až 10 minut.
- Přidejte stroužky česneku (neloupané), bůček a koření a pokračujte ve vaření po dobu 2 minut.
- Dochuťte solí a pepřem, přilijte víno a dobře promíchejte.
- Přikryjte a pečte v troubě 25 minut.
- Vyndejte z trouby, vyhoďte koření a podávejte.
K tomuto receptu na králíka z trouby vypečený s křehkým bůčkem nemůžete podávat nic jiného než dokonalé domácí knedlíky! Jak na něj se dozvíte na konci článku.