Tradiční plněné závitky ze zelí s mletým masem

Tradiční plněné závitky ze zelí s mletým masem

Co budeme potřebovat

  1. Velký kadeřávek
  2. 60 g chleba (nebo toastového chleba)
  3. 400 g mletého masa (směs hovězího a vepřového masa)
  4. Malá cibule
  5. 2 lžičky hořčice
  6. Špetka mleté sladké papriky
  7. 2 lžíce rostlinného oleje
  8. 500 ml hovězího nebo kuřecího vývaru
  9. 250 ml mléka
  10. 2 lžíce kukuřičného škrobu
  11. Sůl
  12. Pepř
  13. Brambory (jako příloha)

Postup

  1. K varu přivedeme velký hrnec s vodou
  2. Mezitím z kadeřávku odstraníme zavadlé vnější listy a opatrně
  3. Z receptu vyjde 8 závitků, ale na jeden závitek bude potřeba 2-3 listy
  4. Když se voda vaří, přidáme trochu soli a listy blanšírujte asi 2-3 minuty, dokud nezvadnou
  5. Dobře je scedíme
  6. Před plněním je osušíme kuchyňskou papírovou utěrkou
  7. Na náplň namočíme chléb do trochy teplé vody
  8. Nakrájíme si cibuli na velmi drobné kousky
  9. Do mísy dáme mleté ​​maso, cibuli, hořčici, sladkou papriku, sůl a pepř a dobře promícháme
  10. Z chlebu vymačkáme přebytečnou vodu a přidáme ho k masové směsi
  11. Vše spolu velmi dobře promícháme
  12. Na pracovní plochu položíme jeden velký list z kadeřávku
  13. Pokud jsou listy příliš malé nebo zlomené, použijeme 2 nebo 3 listy
  14. Náplň rozdělíme na 8 porcí
  15. Trochu náplně umístíme do středu a naspod listu
  16. Přeložíme pravou a levou stranu přes náplň a balíček srolujeme
  17. Závitek umístíme švem dolů na talíř
  18. Postup opakujeme, dokud nám nevznikne 8 plněných závitků z kadeřávku
  19. Ve velkém hrnci do trouby si rozehřejeme olej
  20. Závitky ze všech stran opečeme, měly by být opečené celé dozlatova
  21. Do hrnce nalijeme vývar, přikryjeme ho a přivedeme k varu
  22. Teplotu snížíme na minimum a kapustové závitky takto vaříme asi 25 minut
  23. Mezitím si uvaříme brambory v osolené vodě
  24. Když jsou kapustové závitky uvařené, opatrně je vyjmeme z hrnce
  25. Položíme je na talíř a udržujeme v teple
  26. Na omáčku přidáme mléko do tekutiny, která byla po vaření závitků
  27. Přivedeme jí k varu
  28. Mezitím rozmícháme kukuřičný škrob s trochou vody, aby vznikla pasta
  29. Za stálého šlehání škrob pomalu naléváme do hrnce
  30. Necháme lehce probublávat a přidáme trochu muškátového oříšku a dochutíme solí a pepřem
  31. Kadeřávkové závitky ihned podáváme s vařeným bramborem

Vařené brambory lze nahradit jakoukoliv přílohou, tak proč rovnou nezkusit jeden z těchto receptů na domácí krokety! Vyzkoušejte je a v obchodě už je nikdy nekoupíte.

Plněné masové závitky v zelném listu s bílou omáčkou a vařeným bramborem.
Zdroj: whereismyspoon.co

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.