Tradiční polévka z Mexika

Tradiční polévka z Mexika
Příprava: 30 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 4

Tahle polévka se řadí mezi klasické recepty mexické kuchyně a rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Ingredience

  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 paprika
  • 5 stroužků česneku
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • 0.6 kg kuřecích prsou
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 plechovka passaty
  • 1 šálek kukuřice
  • chilli podle chuti
  • 4 kukuřičné tortilly
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletá paprika
  • ¼ šálku limetkové šťávy
  • ¼ šálku čerstvého koriandru
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Cibuli a papriku si nakrájíme na kostičky a orestujeme na oleji asi 5 minut.
  2. Přidáme prolisovaný česnek, mletý kmín, mletou papriku, chilli a dobře promícháme.
  3. Zalijeme kuřecím vývarem a vložíme syrová kuřecí prsa. Přivedeme k varu a stáhneme plamen.
  4. Vaříme asi 20 minut. Jakmile bude kuře uvařené tak ho vyjmeme z polévky a maso natrháme vidličkou na malé kousky a ty pak vložíme zpět do polévky.
  5. Do hrnce přidáme plechovku rajčat, plechovku passaty a 1 šálek kukuřice.
  6. Vaříme asi 5 minut. Těsně před podáváním přidáme sůl, pepř, limetkovou šťávu a čerstvě nasekaný koriandr.
  7. Kukuřičnou tortillu si osmažíme na troše oleje asi 30 vteřin z každé strany, nakrájíme na proužky, ozdobíme jimi polévku a můžeme podávat.
Polévka s rajčaty, kuřetem a kukuřicí s tortilou.
zdroj: blog.amigofoods.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.