Tradiční řecký salát

Tradiční řecký salát

Tento autentický salát z Řecka je plný čerstvých rajčat, křupavých okurek, slaného sýru feta a oliv. Je krásně svěží a skvěle se hodí jako lehká večeře či příloha.

Ingredience

  • 4 velká zralá rajčata
  • 1/2 velké červené cibule
  • 2 velké okurky
  • 1 šálek černých oliv
  • 120 g vysoce kvalitního sýra feta, rozdrobeného nebo nakrájeného
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 2 lžíce kaparů (volitelně)
  • sůl

Postup

  1. Rajčata nakrájíme na hrubé kousky, odstraníme a vyhodíme semínka.
  2. Dáme rajčata do velké mísy a přidáme několik špetek soli.
  3. Polovinu červené cibule nakrájíme nadrobno.
  4. Z okurek střídavě loupeme proužky, abychom vytvořili zebrovaný vzor.
  5. Okurky nakrájíme na poloviny a pomocí lžíce odstraníme semínka.
  6. Poté okurky nakrájíme na cca centimetrové kousky.
  7. Ve velké míse smícháme rajčata, červenou cibuli a okurky s 1 šálkem oliv, fetou, 2 lžícemi olivového oleje a 1 lžící červeného vinného octa.
  8. Můžeme přidat 2 lžíce scezených kaparů a lžičku sušeného oregána.
  9. Jemně promícháme, aby se vše spojilo.
  10. Ihned podáváme nebo necháme několik minut odležet při pokojové teplotě, aby se chutě spojily.
Čerstvý zeleninový salát s olivami a sýrem feta servírovaný na talíři.
www.acouplecooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.