Tradiční rybí vánoční polévka

Tradiční rybí vánoční polévka

Recept na poctivou polévku, která ctí vánoční tradici.

Co budeme potřebovat

  • 1 rybí hlava
  • mlíčí
  • jikry
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 1/4 pórku
  • 2 lžíce másla
  • hladká mouka
  • 2 hrsti petrželky
  • sůl

Postup

  1. Rybí hlavu uvaříme v 1,5 l vody.
  2. Jakmile je měkká, vyndáme ji a obereme maso.
  3. Maso vrátíme do polévky.
  4. Přidáme mlíčí a jikry.
  5. Vaříme přibližně 15 minut.
  6. Zeleninu nakrájíme na kostičky a přidáme do polévky.
  7. Vaříme doměkka.
  8. Z másla a mouky vytvoříme jíšku.
  9. Dáme do polévky a chvíli vaříme.
  10. Polévku dochutíme solí a ozdobíme petrželkou.
  11. Podáváme.

Aby rybí maso bylo opravdu jemné a křehké se postará kvalitní pomalý hrnec. Jaký je ten nejlepší se dozvíte v naší recenzi!

Lahodná polévka z ryby a zeleniny.
Zdroj: honest-food.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.