Tradiční salát Waldorf

Tradiční salát Waldorf

Salát s křupavými jablky, řapíkatým celerem a opečenými ořechy je klasický oblíbený recept, kterým můžete pohostit své nejmilejší v každém ročním období.

Ingredience:

  • 2 šálky na kostičky nakrájených jablek
  • 1 lžíce cukru
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 1 šálek řapíkatého celeru nakrájeného na kostičky
  • 1 šálek hroznů, rozpůlených
  • 1/2 šálku opražených vlašských ořechů nebo pekanových ořechů, nahrubo nasekaných
  • 1/2 šálku smetany ke šlehání, našlehané
  • 1/4 šálku majonézy
  • 1/2 lžičky soli

Postup       

  1. Přidejte na kostičky nakrájená jablka do velké mísy a posypte cukrem a zalijte citronovou šťávou.
  2. Promíchejte.
  3. Přidejte řapíkatý celer, hrozny a ořechy.
  4. V jiné míse šlehejte smetanu ke šlehání, dokud se nevytvoří vrcholy, a poté jemně vmíchejte majonézu.
  5. Opatrně vmíchejte do jablečné směsi a dochuťte solí.
  6. Ochutnejte a upravte koření podle svých představ.
  7. Chlaďte 1 hodinu v ledničce nebo přes noc.
  8. Podávejte samostatně nebo na listovém salátu.
Salát s křupavými jablky, řapíkatým celerem a opečenými ořechy s dresinkem servírovaný v salátové míse.
www.foodiecrush.com

Vyzkoušejte i naše další recepty na ty nejlepší saláty s kuřecím masem. Na konci článku naleznete navíc nápady na výborné dresinky do salátů.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.