Máte rádi guláš s kysaným zelím? Jinak je také nazýván jako segedínský guláš a je oblíbený zejména v kombinaci s houskovým knedlíkem.
INGREDIENCE
- 500 g vepřového bůčku, plece nebo kýty
- 1 sáček kysaného zelí
- 3 cibule
- sádlo
- bobkový list
- kmín
- sladká paprika
- sůl
- cukr (lze vynechat)
- smetana ke šlehání
- hladká mouka
POSTUP
- Cibuli orestujeme na sádle dozlatova.
- Přidáme na kostky nakrájené maso.
- Posypeme paprikou, solí, kmínem a bobkovým listem.
- Přidáme 1/2 zelí a zalijeme horkou vodou.
- Dusíme doměkka.
- Přidáme zbytek zelí a dle chuti i cukr.
- Vmícháme smetanu s trochou mouky.
- Vaříme ještě 10 minut.
- Podáváme.
