Tradiční segedínský gulášek

Tradiční segedínský gulášek
Příprava: 15 minut Vaření: 90 minut Počet porcí: 5

Máte rádi guláš s kysaným zelím? Jinak je také nazýván jako segedínský guláš a je oblíbený zejména v kombinaci s houskovým knedlíkem.

INGREDIENCE

  • 500 g vepřového bůčku, plece nebo kýty
  • 1 sáček kysaného zelí
  • 3 cibule
  • sádlo
  • bobkový list
  • kmín
  • sladká paprika
  • sůl
  • cukr (lze vynechat)
  • smetana ke šlehání
  • hladká mouka

POSTUP

  1. Cibuli orestujeme na sádle dozlatova.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso.
  3. Posypeme paprikou, solí, kmínem a bobkovým listem.
  4. Přidáme 1/2 zelí a zalijeme horkou vodou.
  5. Dusíme doměkka.
  6. Přidáme zbytek zelí a dle chuti i cukr.
  7. Vmícháme smetanu s trochou mouky.
  8. Vaříme ještě 10 minut.
  9. Podáváme.
Výborný recept na maďarský segedínský guláš.
receptar.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.