Tradiční srnčí guláš

Tradiční srnčí guláš

Zvěřině obecně prospívá dlouhé, pomalé vaření a toto skotské jídlo má nádherně zemitou a sladkou chuť! Vyzkoušejte ho jako alternativu ke klasickému guláši nebo si s námi připravte delikátní gulášek z kance.

Co budeme potřebovat

  • 2 mrkve (nahrubo nakrájené)
  • 140 g tuřínu (nahrubo nakrájeného)
  • 2 cibule (nakrájené nahrubo)
  • 3 celerové tyčinky (nakrájené nahrubo)
  • olivový olej a máslo
  • 1 stroužek česneku
  • 1 kg vykostěné srnčí kýty nebo plece
  • 5 lžic hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce džemu z červeného rybízu
  • 450 ml suchého červeného vína
  • 450 ml hovězího vývaru
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list

Postup

  • Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  • Zeleninu opékejte na trošce oleje a másla po dobu 4–5 minut dozlatova.
  • Přidejte česnek a opékejte další minutu, poté odstavte.
  • Srnčí vložte do igelitového sáčku s moukou, pepřem, solí a protřepejte, aby se obalilo.
  • Do stejné pánve přidejte ještě trochu oleje a másla, pak zvěřinu opékejte na vysoké teplotě, dokud nezhnědne a maso dejte stranou.
  • Do pánve přidejte džem a víno a přiveďte k varu.
  • Zalijte vývarem, přidejte tymián, bobkový list, maso a zeleninu.
  • Přikryjte a dejte do trouby asi na 1½ hodiny nebo do změknutí.

Guláš se zvěřinou se dokonale hodí k lahodné polentě. Přečtěte si v našem článku, jak si jí můžete vychutnat.

Servírovací misky plné lahodného guláše se srnčím masem.
Zdroj: olivemagazine.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.