Tradiční švestkový koláč

Tradiční švestkový koláč

Pokud se vám na zahradě válí švestky, není nic jednoduššího než si z nich upéct rychlý koláč.

Budete potřebovat:

  • 8 středně velkých švestek
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • ½ hrnku cukru krupice
  • 12 kávových lžiček másla
  • 1 vejce
  • kulatá forma na pečení o průměru 22 centimetrů

Postup přípravy:

  • Nejdříve si předehřejte troubu na 40 stupňů.
  • Máslo, cukr, prosátou mouku a vejce smíchejte dohromady.
  • Míchejte, dokud se ingredience dokonale nespojí.
  • Švestky omyjte, zbavte pecek a nakrájejte je na plátky.
  • Nakrájejte švestky na plátky a jímky zlikvidujte.
  • Formu vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem.
  • Pomocí prstů ⅔ těsta rozprostřete do formy.
  • Poté na něj naskládejte plátky švestek.
  • Zbylým těstem švestky zakryjte – můžete ho na švestky nastrouhat nebo vyválet válečkem a položit na ně.
  • Pečte při teplotě 180 stupňů asi 45 minut.
klasický koláč se švestkovou náplní a nápisem PLUM z těsta na povrchu

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.