Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Bydleli jste chvíli ve Velké Británii a zalíbila se vám tradice v podobě vánočního pudinku?

V našich končinách k Vánocům neodmyslitelně patří vánočka a kapr, kdežto Britové si nedovedou představit Štědrý den bez pudinku.

INGREDIENCE

  • 1 hrnek rozinek
  • 1 hrnek kandovaného ovoce
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 hrnek másla nastrouhaného najemno
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek ořechů nasekaných najemno
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 hrnek mléka
  • 1 velké vejce
  • máslo na vymazání formy

POSTUP

  1. Smíchejte rozinky, kandované ovoce, mouku, máslo, strouhanku, cukr a ořechy. Poté přidejte mléko a vejce. Potom ještě i skořici. Jakmile se jednotlivé suroviny dokonale spojí, dejte hutnou směs do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy.
  2. Vrchní část formy zakryjte alobalem.
  3. Do většího hrnce dejte vodu. Do vody vložte formu tak, aby voda byla do maximálně 3/4 formy.
  4. Předehřejte si troubu na 150 °C.
  5. Hrnec s formou vložte do předehřáté trouby a nechejte pudink hodinu péct. Před koncem pečení sundejte alobal a ještě nechejte chvíli dopéct.
TIP: Ozdobte si tento pudink karamelem. Potřebujete 85 gramů másla, 100 gramů cukru, 200 ml smetany a 1 lžičku vanilkového extraktu. Všechno dejte do hrnce a přiveďte směs za stálého míchání k varu. Nechejte ji 2 až 3 minuty probublat, dokud se nerozpustí cukr. Jakmile je směs bledě karamelová a lehce zahuštěná, odstavte hrnec bokem a karamel nalijte na pudink a ozdobte ho ještě směsí ořechů.
Vánoce okouzlíte tímto pudinkovým dortem
Zdroj: pinterest.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.