Tyto křupavé závitky si jistě zamilujete. Množství surovin je na závitky pro 2 osoby.
Ingredience
- 100g tenkých rýžových nudlí
- 50g černých hub (jidášovo ucho)
- 1 menší šalotka
- 1 stroužek česneku
- 2 menší mrkve
- 2 vejce
- 1 lžíce rybí omáčky
- Mletý pepř, sůl
- 20ks rýžového papíru
Postup
- Černé houby ponořte na 30 minut do horké vody, aby změkly. Poté přeceďte a nakrájejte na malé kousky.
- Ponořte tenké rýžové nudle na 10 minut do teplé vody, přeceďte a nechte je oschnout. Poté je nakrájejte na délku 3-5 cm.
- Nakrájejte šalotku, mrkev a česnek na malé kousky a smíchejte spolu s houbami s nudlemi. Poté ke směsi přidejte 2 vejce, pepř a lžíci rybí omáčky.
- Vše důkladně promíchejte.
- Nechte rýžový papír namočený na talíři s teplou vodou na 10 sekund. Poté jej položte na rovný povrch.
- Vezměte trochu směsi, kterou jste si připravili, a položte ji na střed papíru, pak jej zabalte do rolky.
- Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou směs a rýžový papír.
- Připravené rolky smažte na olivovém či kokosovém oleji 3-5 minut, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatohnědé.
- Osmažené rolky jsou hotové a připravené k podávání například s některou z omáček.
Velký test pánví odhalil 5 nejlepších WOK pánví. Udělejte si radost a pořiďte si tu nejlepší pánev na přípravu asijských jídel.