Tradiční vietnamské závitky Nem

Tradiční vietnamské závitky Nem

Tyto křupavé závitky si jistě zamilujete. Množství surovin je na závitky pro 2 osoby.

Ingredience

  • 100g tenkých rýžových nudlí
  • 50g černých hub (jidášovo ucho)
  • 1 menší šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 menší mrkve
  • 2 vejce
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • Mletý pepř, sůl
  • 20ks rýžového papíru

Postup

  • Černé houby ponořte na 30 minut do horké vody, aby změkly. Poté přeceďte a nakrájejte na malé kousky.
  • Ponořte tenké rýžové nudle na 10 minut do teplé vody, přeceďte a nechte je oschnout. Poté je nakrájejte na délku 3-5 cm.
  • Nakrájejte šalotku, mrkev a česnek na malé kousky a smíchejte spolu s houbami s nudlemi. Poté ke směsi přidejte 2 vejce, pepř a lžíci rybí omáčky.
  • Vše důkladně promíchejte.
  • Nechte rýžový papír namočený na talíři s teplou vodou na 10 sekund. Poté jej položte na rovný povrch.
  • Vezměte trochu směsi, kterou jste si připravili, a položte ji na střed papíru, pak jej zabalte do rolky.
  • Tento postup opakujte, dokud nespotřebujete veškerou směs a rýžový papír.
  • Připravené rolky smažte na olivovém či kokosovém oleji 3-5 minut, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatohnědé.
  • Osmažené rolky jsou hotové a připravené k podávání například s některou z omáček.
Smažené závitky se zeleninou, nudlemi a omáčkou.
Zdroj: lambanhngon.com

Velký test pánví odhalil 5 nejlepších WOK pánví. Udělejte si radost a pořiďte si tu nejlepší pánev na přípravu asijských jídel.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.