Tradiční zapečené mexické burrito

Tradiční zapečené mexické burrito
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 6

Toto je skutečně nejjednodušší recept na plněnou mexickou tortillu, kterou si můžete doma uvařit! Tuto pochoutku si můžete i lehce zamrazit a schovat si jí tak na dny kdy vás přepadne chuť na tradiční domácí mexickou kuchyni.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g libového mletého hovězího masa
  2. balíček mexické kořenící směsi
  3. olej
  4. 300 g černých fazolí (scezených a propláchnutých)
  5. 200 g kukuřice
  6. 300 g vařené rýže
  7. 6 velkých tortill
  8. 300 g strouhaného čedaru

Přílohy

  1. najemno nakrájená červená cibule
  2. salát
  3. nakrájená rajčata
  4. salsa
  5. zakysaná smetana
  6. čerstvý koriandr
  7. avokádo
  8. guacamole

Postup

  1. Troubu předehřejme na 180 stupňů.
  2. Pekáč vymažeme olejem nebo ho vystříkáme olejem ve spreji a odložíme ho stranou.
  3. Hovězí maso smícháme s mexickou kořenící směsí.
  4. Na rozpálené pánvi ho poté osmažíme a dáme stranou vychladnout.
  5. Pro přípravu 1 burrita rozložíme 50 g fazolí doprostřed tortilly, navrch dáme 50 g rýže, hovězí maso, 2 lžíce kukuřice a 50 g nastrouhaného sýra.
  6. Protilehlé strany tortilly přeložíme a poté balíme ve stylu burrita.
  7. Zabalené burrito umístíme „švem“ dolů do připraveného vymazaného pekáče.
  8. Tento postup opakujeme, dokud není pekáč zcela zaplněn.
  9. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme 25 minut.
  10. Poté pekáč z trouby vyndáme a plněné tortilly necháme lehce vychladnout.
  11. Poté servírujeme na talíři s domácím guacamole a s přílohou dle vlastních preferencí.

Jestli si nevíte rady se zabalením burrita podívejte se nakonec tohoto článku a nechte si poradit v instruktážním videu.

Tradiční mexický pokrm s fazolemi, rýží, kukuřicí a masem.
Zdroj: completelydelicious.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.