Třená bublanina s broskvemi

Třená bublanina s broskvemi
Příprava: 20 minut Vaření: 35 minut Počet porcí: 12

Právě třená je z důvodu utření všech ingrediencí. Pochutnejte si!

Ingredience

  • 200g polohrubé mouky
  • 100g krystalového cukru
  • 4 vejce (rozdělené na bílky a žloutky)
  • 1/2 kypřicího prášku do pečiva
  • 100g rozpuštěného másla
  • 4 lžíce mléka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1kg kompotovaných nebo čerstvých broskví

Postup

  • Nejprve v míse utřete máslo s cukrem. Poté přidejte všechny žloutky a vše utřete do pěny.
  • Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec zjemněte lžícemi mléka a vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Poklaďte navrch půlky broskví a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30-35 minut.
  • Pro zpestření můžete navrch bublaniny přidat drobenku z mouky, másla a cukru.
Broskvová bublanina s třenými surovinami.
Zdroj: ketkes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.