Právě třená je z důvodu utření všech ingrediencí. Pochutnejte si!
Ingredience
- 200g polohrubé mouky
- 100g krystalového cukru
- 4 vejce (rozdělené na bílky a žloutky)
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- 100g rozpuštěného másla
- 4 lžíce mléka
- 1 vanilkový cukr
- 1kg kompotovaných nebo čerstvých broskví
Postup
- Nejprve v míse utřete máslo s cukrem. Poté přidejte všechny žloutky a vše utřete do pěny.
- Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem a vanilkovým cukrem. Nakonec zjemněte lžícemi mléka a vmíchejte ušlehaný sníh z bílků.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
- Poklaďte navrch půlky broskví a dejte péct do předem vyhřáté trouby na 180°C po dobu 30-35 minut.
- Pro zpestření můžete navrch bublaniny přidat drobenku z mouky, másla a cukru.