Připravte si přírodní rybí filé na másle. Recept je opravdu rychlý a výsledek je v podobě zdravého oběda.
Ingredience
- 4ks rybích filet z tresky
- 50g másla
- šťáva a kůra z 1 menšího citronu
- sůl
- 1 lžička papriky
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- čerstvá bazalka nebo petrželka
- plátky citronu k podávání
Postup
- Pomocí papírových ručníků důkladně osušte přebytečnou vlhkost z filet. Je to zásadní pro to, aby ryba na pánvi pěkně zhnědla.
- V misce smíchejte rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, kůru a 1/2 lžičky soli. Ochutnejte a případně dosolte.
- V jiné misce smíchejte 1/2 lžičky soli, papriku, česnek a pepř. Filety rovnoměrně obalte ve směsi koření.
- Na pánvi zahřejte olivový olej. Jakmile je rozpálený, přidejte 2 rybí filé najednou a restujte z každé strany, dokud ryba nezprůhlední. (Při restování lehce potřete máslovou omáčkou, kterou jste si připravili.)
- Hotové filety podávejte s bramborami/pečivem, pokapanou máslovou omáčkou, s čerstvou bazalkou a plátkem citronu.
Určitě také vyzkoušejte naše chutné recepty na štiku! Vybrali jsme pro vás 5 nejlepších.