Treska na másle z pánve

Treska na másle z pánve
Příprava: 10 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Připravte si přírodní rybí filé na másle. Recept je opravdu rychlý a výsledek je v podobě zdravého oběda.

Ingredience

  • 4ks rybích filet z tresky
  • 50g másla
  • šťáva a kůra z 1 menšího citronu
  • sůl
  • 1 lžička papriky
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • 3 lžíce olivového oleje
  • čerstvá bazalka nebo petrželka
  • plátky citronu k podávání

Postup

  • Pomocí papírových ručníků důkladně osušte přebytečnou vlhkost z filet. Je to zásadní pro to, aby ryba na pánvi pěkně zhnědla.
  • V misce smíchejte rozpuštěné máslo, citronovou šťávu, kůru a 1/2 lžičky soli. Ochutnejte a případně dosolte.
  • V jiné misce smíchejte 1/2 lžičky soli, papriku, česnek a pepř. Filety rovnoměrně obalte ve směsi koření.
  • Na pánvi zahřejte olivový olej. Jakmile je rozpálený, přidejte 2 rybí filé najednou a restujte z každé strany, dokud ryba nezprůhlední. (Při restování lehce potřete máslovou omáčkou, kterou jste si připravili.)
  • Hotové filety podávejte s bramborami/pečivem, pokapanou máslovou omáčkou, s čerstvou bazalkou a plátkem citronu.
Filet z tresky smažený na másle s citronem.
Zdroj: yummly.com

Určitě také vyzkoušejte naše chutné recepty na štiku! Vybrali jsme pro vás 5 nejlepších.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.