Třešňová bublanina s drobenkou

Třešňová bublanina s drobenkou
Příprava: 20 minut Vaření: 45 minut Počet porcí: 12

Další verze bublaniny, tentokrát s oblíbenou drobenkou. Funguje skvěle s mnoha různými příchutěmi, jako je bobulovité ovoce, rebarbora či meruňka. Nechte si chutnat!

Ingredience

Těsto

  • 3 vejce
  • 1 šálek cukru krystal
  • 1/2 šálku oleje
  • 1 šálek mléka
  • 2 šálky polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 šálky vypeckovaných třešní

Drobenka

  • 30g másla
  • 60g moučkového cukru
  • 50g polohrubé mouky

Postup

  1. Vypeckujeme si třešně.
  2. Předehřejeme si troubu na 220 stupňů Celsia.
  3. Drobenku si vypracujeme ručně z másla, moučkového cukru a mouky.
  4. Plech vymažeme máslem a poprášíme moukou.
  5. Vejce spolu s cukrem utřeme dobře do pěny.
  6. Postupně přidáváme olej, mléko, polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva.
  7. Těsto vylijeme na plech / koláčové formy a dáme do něj třešně.
  8. Přidáme drobenku.
  9. Pečeme kolem 12-15 minut na 220 stupňů tak, aby se bublanina zvedla, pak snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších 25 – 30 minut.
  10. Doba pečení se odvíjí od toho, v jaké formě bublaninu pečete.  
  11. Zkontrolujeme špejlí, zda je těsto hotové.
  12. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a je hotovo!
Bublanina s třešněmi a drobenkou vedle pohozených třešní.
www.katkasgoodfood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.