Další verze bublaniny, tentokrát s oblíbenou drobenkou. Funguje skvěle s mnoha různými příchutěmi, jako je bobulovité ovoce, rebarbora či meruňka. Nechte si chutnat!
Ingredience
Těsto
- 3 vejce
- 1 šálek cukru krystal
- 1/2 šálku oleje
- 1 šálek mléka
- 2 šálky polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 3 šálky vypeckovaných třešní
Drobenka
- 30g másla
- 60g moučkového cukru
- 50g polohrubé mouky
Postup
- Vypeckujeme si třešně.
- Předehřejeme si troubu na 220 stupňů Celsia.
- Drobenku si vypracujeme ručně z másla, moučkového cukru a mouky.
- Plech vymažeme máslem a poprášíme moukou.
- Vejce spolu s cukrem utřeme dobře do pěny.
- Postupně přidáváme olej, mléko, polohrubou mouku spolu s práškem do pečiva.
- Těsto vylijeme na plech / koláčové formy a dáme do něj třešně.
- Přidáme drobenku.
- Pečeme kolem 12-15 minut na 220 stupňů tak, aby se bublanina zvedla, pak snížíme teplotu na 170 stupňů a pečeme dalších 25 – 30 minut.
- Doba pečení se odvíjí od toho, v jaké formě bublaninu pečete.
- Zkontrolujeme špejlí, zda je těsto hotové.
- Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a je hotovo!