Domácí tvaroh navrchu sladké čokoládové krusty. Jen při pomyšlení na to, se vám musí sbíhat sliny!
Co budeme potřebovat
Na koláč
- 24 čokoládových sušenek, jako jsou Oreo
- ¼ lžičky soli
- 6 lžic rozpuštěného másla
Na tvaroh
- 400 g třešní
- 120 g cukru
- 4 velké žloutky
- ¼ šálku kukuřičného škrobu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- ½ lžičky soli
- 2 lžíce měkkého másla
- 100 g tvarohu
Na ozdobu
- 400 g třešní
- Šlehačka
- Rozpuštěná hořká čokoláda
Postup
- Zahřejte troubu na 180 stupňů.
- Vymažte dortovou formu máslem.
- Sušenky vložíme do kuchyňského robotu a rozmixujeme na jemnou strouhanku.
- Během mixování přidávejte 6 polévkových lžíc rozpuštěného másla, dokud se nespojí.
- Nasypte rozmixované sušenky do koláčové formy. Pomocí prstů rozprostřete drobky do jedné vrstvy a zamačkejte, aby byla pevná.
- Krustu pečte 8 až 10 minut, nebo dokud nebude střed lesklý. Dejte stranou, aby úplně vychladla.
- V kuchyňském robotu rozmixujte třešně a vysypte je do hrnce.
- Přidejte cukr, žloutky, kukuřičný škrob, vanilkový extrakt a sůl a míchejte, aby se vše spojil.
- Směs přiveďte k varu na střední teplotu a neustále míchejte.
- Když se směs dostane k varu, zhoustne, stáhněte hrnec z plotny.
- Třešňovou směs přeceďte do velké mísy a zašlehejte 2 lžíce měkkého másla a tvaroh.
- Teplou náplň opatrně nalijeme do krusty a uhladíme.
- Koláč přesuňte do lednice a nechte ztuhnout, alespoň na 3 hodiny.
- Koláč ozdobte scezenými tmavými třešněmi, šlehačkou a rozpuštěnou čokoládou podle libosti.
Upekli jste snad všechno možné a přesto vám zůstala hromada třešní?
Inspirujte se našimi recepty a zavařte je!
Výbornou variantou je také mřížkový koláč. Volba náplně záleží jen na vás.
Víte co je béze? Kde se používá a jak nejlépe ho připravit? Přečtete si vše podstatné o tomto krému v našem článku!