Mexické trhané hovězí maso

Mexické trhané hovězí maso
Příprava: 15 minut Vaření: 220 minut Počet porcí: 4

Toto lahodné pikantní trhané maso je skvělým základem pro spoustu různých receptů. Navíc ho dáte do trouby spolu s dalšími ingrediencemi a nemusíte se o něj několik hodin vůbec starat. Není to perfektní?

Co budete potřebovat

  • ½ velké cibule, oloupané a nakrájené na velké plátky
  • ½ velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na velké plátky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička sušené cibule
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky římského kmínu
  • ½ lžičky chilli prášku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 ½ lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička vaší oblíbené pálivé omáčky
  • ½ lžičky chilli omáčky Sriracha
  • 1 kg falešné hovězí svíčkové
  • 1 šálek hovězího vývaru

Postup

  • Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia.
  • Do skleněné zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm nebo velkého hrnce s pokličkou vhodném do trouby položte na dno nakrájenou cibuli a papriku.
  • Smíchejte v další míse rajčatový protlak, med, všechno sušené koření, Srirachu a pálivou omáčku.
  • Potřete celé maso vzniklou směsí a položte ho na papriku a cibuli.
  • Nalijte hovězí vývar kolem masa.
  • Zakryjte pečícím papírem a poté alobalem a pevně uzavřete (nebo přiklopte pokličkou).
  • Pečte v troubě tři hodiny nebo do změknutí.
  • Po třech hodinách maso zkontrolujte a vařte ho dalších 30 minut, pokud se nerozpadá.
  • V závislosti na velikosti, kvalitě a řezu masa může být doba vaření mnohem delší.
  • Dvěma vidličkama rozdělte maso na vlákna a promíchejte ho s veškerou tekutinou, cibulí a paprikou.
  • Dobrou chuť!
Natrhané pikantní maso v hrnci.
www.afamilyfeast.com

Pokud ještě nemáte tohoto pomocníka na pomalé vaření doma, možná oceníte naše recenze těch nejlepších pomalých hrnců! Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.