Toto lahodné pikantní trhané maso je skvělým základem pro spoustu různých receptů. Navíc ho dáte do trouby spolu s dalšími ingrediencemi a nemusíte se o něj několik hodin vůbec starat. Není to perfektní?
Co budete potřebovat
- ½ velké cibule, oloupané a nakrájené na velké plátky
- ½ velké červené papriky, zbavené semínek a nakrájené na velké plátky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce medu
- 1 lžička sušené cibule
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky římského kmínu
- ½ lžičky chilli prášku
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 ½ lžičky mletého koriandru
- 1 lžička vaší oblíbené pálivé omáčky
- ½ lžičky chilli omáčky Sriracha
- 1 kg falešné hovězí svíčkové
- 1 šálek hovězího vývaru
Postup
- Předehřejte troubu na 150 stupňů Celsia.
- Do skleněné zapékací mísy o rozměrech 23 × 33 cm nebo velkého hrnce s pokličkou vhodném do trouby položte na dno nakrájenou cibuli a papriku.
- Smíchejte v další míse rajčatový protlak, med, všechno sušené koření, Srirachu a pálivou omáčku.
- Potřete celé maso vzniklou směsí a položte ho na papriku a cibuli.
- Nalijte hovězí vývar kolem masa.
- Zakryjte pečícím papírem a poté alobalem a pevně uzavřete (nebo přiklopte pokličkou).
- Pečte v troubě tři hodiny nebo do změknutí.
- Po třech hodinách maso zkontrolujte a vařte ho dalších 30 minut, pokud se nerozpadá.
- V závislosti na velikosti, kvalitě a řezu masa může být doba vaření mnohem delší.
- Dvěma vidličkama rozdělte maso na vlákna a promíchejte ho s veškerou tekutinou, cibulí a paprikou.
- Dobrou chuť!
Pokud ještě nemáte tohoto pomocníka na pomalé vaření doma, možná oceníte naše recenze těch nejlepších pomalých hrnců! Kdo vyhrál v našem srovnání?