Připravte si toto dokonalé trhané hovězí maso s červeným vínem a černým pepřem! Je to lahůdka a stačí vám na to pouze zapékací miska a trouba.
Co budete potřebovat
- 500 – 700 hovězí kližky s kostí
- 1 – 2 lžičky drceného černého pepře
- štědrá špetka mořské soli
- 4 – 5 oloupaných stroužků česneku
- 4 – 5 snítek rozmarýnu
- 1/2 láhve suchého červeného vína
Postup
- Předehřejte troubu na 110 stupňů Celsia.
- Dejte hovězí kližku do zapékací misky, která je tak akorát velká, aby se do ní maso vešlo.
- Posypte česnekem a rozmarýnem, osolte, opepřete a zalijte červeným vínem.
- Zapékací mísu přikryjte a vložte do trouby na 7-10 hodin.
- Když maso vytáhnete z trouby, při sebemenším dotyku vidličky se rozpadne.
- Podávejte se zelenou zeleninou a dýní.
- Dobrou chuť!