Trhané hovězí z pomalého hrnce

Trhané hovězí z pomalého hrnce

Pomalý hrnec vám udělá to nejšťavnatější, rozpadající se a křehké maso! Tento všestranný recept můžete použít k přípravě desítek různých jídel, včetně sendvičů, tacos, těstovin a dalších!

Co budete potřebovat

  • cca 2 kg falešné hovězí svíčkové
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 3/4 lžíce soli
  • mletý pepř
  • 3 lžičky sušené petrželky
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • 2 lžičky sušeného česneku
  • 1 velká (nebo dvě malé) cibule nakrájené na plátky
  • 5 stroužků česneku, nakrájených na plátky

Postup

  • Do masa nožem nebo vidličkou propíchněte ze všech stran několik otvorů.
  • Prošlehejte olivový olej a červený vinný ocet a potřete směsí celé maso.
  • Ze všech stran rovnoměrně posypte solí, pepřem, bazalkou, petrželkou a česnekem.
  • Polovinu cibule dejte na dno pomalého hrnce a na cibuli dejte maso.
  • Posypte stroužky česneku a poklaďte zbylou cibulí.
  • Přikryjte a vařte na LOW 8-10 hodin, nebo dokud se hovězí maso snadno netrhá vidličkou.
  • Pokud jej zkontrolujete po 8 hodinách a vlákna pořád nepůjdou jednoduše oddělit, pokračujte ve vaření další 1–2 hodiny.
  • Vyjměte maso z hrnce a přendejte na prkénko.
  • Roztáhněte ho pomocí dvou velkých vidliček.
  • Trhané maso můžete ihned podávat spolu se šťávou s těstovinami nebo bramborovou kaši.
  • Skvěle se také hodí do sendvičů, tacos či burrita.
Natrhané maso s těstovinami na talíři.
www.neighborfoodblog.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.