Pomalý hrnec vám udělá to nejšťavnatější, rozpadající se a křehké maso! Tento všestranný recept můžete použít k přípravě desítek různých jídel, včetně sendvičů, tacos, těstovin a dalších!
Co budete potřebovat
- cca 2 kg falešné hovězí svíčkové
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 3/4 lžíce soli
- mletý pepř
- 3 lžičky sušené petrželky
- 2 lžičky sušené bazalky
- 2 lžičky sušeného česneku
- 1 velká (nebo dvě malé) cibule nakrájené na plátky
- 5 stroužků česneku, nakrájených na plátky
Postup
- Do masa nožem nebo vidličkou propíchněte ze všech stran několik otvorů.
- Prošlehejte olivový olej a červený vinný ocet a potřete směsí celé maso.
- Ze všech stran rovnoměrně posypte solí, pepřem, bazalkou, petrželkou a česnekem.
- Polovinu cibule dejte na dno pomalého hrnce a na cibuli dejte maso.
- Posypte stroužky česneku a poklaďte zbylou cibulí.
- Přikryjte a vařte na LOW 8-10 hodin, nebo dokud se hovězí maso snadno netrhá vidličkou.
- Pokud jej zkontrolujete po 8 hodinách a vlákna pořád nepůjdou jednoduše oddělit, pokračujte ve vaření další 1–2 hodiny.
- Vyjměte maso z hrnce a přendejte na prkénko.
- Roztáhněte ho pomocí dvou velkých vidliček.
- Trhané maso můžete ihned podávat spolu se šťávou s těstovinami nebo bramborovou kaši.
- Skvěle se také hodí do sendvičů, tacos či burrita.