Výborná kombinace krůtího masa a houbové omáčky. Pokrm není náročný na přípravu a vaše chuťové buňky po něm budou časem opět toužit!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 400 g hub, nakrájených na plátky
- 1 menší cibule, jemně nasekaná
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 600 g krůtího masa
- 1/2 lžičky mořské soli
- špetka mletého černého pepře
- nasekaná petržel, na ozdobu
Postup
- Krutí maso osolte, opepřete ze všech stran a vložte do pekáčku vymazaným olejem.
- Podlijte maso cca hrnkem vody, zakryjte a dejte péct na 2 až 2,5 hodiny do trouby na 150°C.
- Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev s olejem na střední teplotu.
- Přidejte nasekanou cibuli a restujte do měkka a dozlatova přibližně 4 až 5 minut.
- Do pánve přidejte houby a restujte dalších 5 až 7 minut do měkka a dozlatova.
- Poté odstraňte houby s cibulí z pánve.
- Na stejnou pánev přidejte máslo a nechte rozpustit.
- Poté přidejte mouku a neustále míchejte, dokud nebude jíška zlatohnědá.
- Následně přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem.
- Když je krůtí maso hotové, vyjměte pekáč z pánve a natrhejte jej na kousky.
- Do pánve vložte houby s cibulí a pořádně promíchejte.
- Přidejte i natrhané krůtí maso, opět zamíchejte a stáhněte z plotýnky.
- Podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou s bramborovou kaší či jakoukoli jinou přílohou.