Trhané krůtí maso s houbami

Trhané krůtí maso s houbami
Příprava: 10 minut Vaření: 160 minut Počet porcí: 3

Výborná kombinace krůtího masa a houbové omáčky. Pokrm není náročný na přípravu a vaše chuťové buňky po něm budou časem opět toužit!

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g hub, nakrájených na plátky
  • 1 menší cibule, jemně nasekaná
  • 50 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 300 ml kuřecího vývaru
  • 600 g krůtího masa
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • špetka mletého černého pepře
  • nasekaná petržel, na ozdobu

Postup

  • Krutí maso osolte, opepřete ze všech stran a vložte do pekáčku vymazaným olejem.
  • Podlijte maso cca hrnkem vody, zakryjte a dejte péct na 2 až 2,5 hodiny do trouby na 150°C.
  • Mezitím zahřejte velkou nepřilnavou pánev s olejem na střední teplotu.
  • Přidejte nasekanou cibuli a restujte do měkka a dozlatova přibližně 4 až 5 minut.
  • Do pánve přidejte houby a restujte dalších 5 až 7 minut do měkka a dozlatova.
  • Poté odstraňte houby s cibulí z pánve.
  • Na stejnou pánev přidejte máslo a nechte rozpustit.
  • Poté přidejte mouku a neustále míchejte, dokud nebude jíška zlatohnědá.
  • Následně přidejte kuřecí vývar a přiveďte k varu. Dochuťte solí a pepřem.
  • Když je krůtí maso hotové, vyjměte pekáč z pánve a natrhejte jej na kousky.
  • Do pánve vložte houby s cibulí a pořádně promíchejte.
  • Přidejte i natrhané krůtí maso, opět zamíchejte a stáhněte z plotýnky.
  • Podávejte posypané čerstvou nasekanou petrželkou s bramborovou kaší či jakoukoli jinou přílohou.
Krutí maso s houbami a bramborovou kaší.
zdroj:. natashaskitchen.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.