Trhané kuře na paprice

Trhané kuře na paprice

Pokud rádi zkoušíte něco nového, máte rádi inovace a překvapivé chuti, určitě se zaměřte na tento recept. Trhané kuře na paprice, přičemž základem omáčky jsou spálené papriky. Delikátní pokrm, který ťuká na dveře vyšší gastronomie.

Ingredience

  • 4 kuřecí čtvrtky
  • 2 červené kapie
  • 2 cibule
  • 1l kuřecího vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 PL červené papriky
  • 3 PL másla
  • 4 kuličky nového koření
  • větvička tymiánu
  • sůl
  • 2 PL citronové šťávy

Postup

  • Připravte si spálené papriky – kapie položte na oheň plynového hořáku a ze všech stran postupně spalte do černa (Pokud nemáte plyn, použijte troubu – papriky vyskládejte na plech a pečte na 200° přímo pod rozpálenou spirálou, během pečení otáčejte)
  • Nechte vychladnout a poté je pod tekoucí vodou kompletně zbavte černé slupky
  • Vykrojte stopku a semínka
  • Měkké, spálením zauzené kapie dejte do mixéru a rozmixujte do hladka
  • Kuřecí čtvrtky obalte ve směsi soli a červené sladké papriky
  • V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájené cibule
  • Přidejte rozmixované kapie, nové koření a tymián
  • Vložte maso, zprudka opékejte několik minut a řádně promíchávejte
  • Zalijte polovinou kuřecího vývaru
  • Hrnec přesuňte do trouby rozehřáté na 180° a pečte 90 minut. Maso během pečení občas otáčejte a podlévejte
  • Po upečení kuřecí čtvrtky vyndejte z hrnce, odstraňte kůži a maso po proužkách odtrhejte vidličkou od kosti
  • Hrnec vraťte zpátky na sporák, přilijte zbytek vývaru, obě smetany a přiveďte k varu
  • Zaprašte moukou a několik minut povařte
  • Dochuťte solí, citronovou šťávou a rozmixujte do hladka
  • Trhané maso přelité omáčkou podávejte s rýží, těstovinami nebo noky
pečené kuře na paprice ve smetanové omáčce
Zdroj: keviniscooking.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.