Pokud rádi zkoušíte něco nového, máte rádi inovace a překvapivé chuti, určitě se zaměřte na tento recept. Trhané kuře na paprice, přičemž základem omáčky jsou spálené papriky. Delikátní pokrm, který ťuká na dveře vyšší gastronomie.
Ingredience
- 4 kuřecí čtvrtky
- 2 červené kapie
- 2 cibule
- 1l kuřecího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 PL červené papriky
- 3 PL másla
- 4 kuličky nového koření
- větvička tymiánu
- sůl
- 2 PL citronové šťávy
Postup
- Připravte si spálené papriky – kapie položte na oheň plynového hořáku a ze všech stran postupně spalte do černa (Pokud nemáte plyn, použijte troubu – papriky vyskládejte na plech a pečte na 200° přímo pod rozpálenou spirálou, během pečení otáčejte)
- Nechte vychladnout a poté je pod tekoucí vodou kompletně zbavte černé slupky
- Vykrojte stopku a semínka
- Měkké, spálením zauzené kapie dejte do mixéru a rozmixujte do hladka
- Kuřecí čtvrtky obalte ve směsi soli a červené sladké papriky
- V hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm nadrobno nakrájené cibule
- Přidejte rozmixované kapie, nové koření a tymián
- Vložte maso, zprudka opékejte několik minut a řádně promíchávejte
- Zalijte polovinou kuřecího vývaru
- Hrnec přesuňte do trouby rozehřáté na 180° a pečte 90 minut. Maso během pečení občas otáčejte a podlévejte
- Po upečení kuřecí čtvrtky vyndejte z hrnce, odstraňte kůži a maso po proužkách odtrhejte vidličkou od kosti
- Hrnec vraťte zpátky na sporák, přilijte zbytek vývaru, obě smetany a přiveďte k varu
- Zaprašte moukou a několik minut povařte
- Dochuťte solí, citronovou šťávou a rozmixujte do hladka
- Trhané maso přelité omáčkou podávejte s rýží, těstovinami nebo noky