Kořeněné, a přesto jemné kuřecí maso s cibulí a plátky papriky. Chutě se dokonale spojí v jedno s křupavou bagetkou a jakoukoliv zeleninou a sýrem navíc.
Ingredience
- 1 kg vykostěných kuřecích prsou bez kůže
- 1 středně velká cibule, nakrájená na tenké proužky
- 1 zelená paprika, nakrájená na tenké proužky
- 250 ml kuřecího vývaru
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky černého mletého pepře
- 1/2 čajové lžičky česnekového prášku
- 3 lžíce steakové omáčky
- bagety
Postup
- V malé misce smíchejte sůl, pepř, česnekový prášek a steakovou omáčku a maso pomažte ze všech stran.
- Do hrnce s nepřilnavým povrchem vyložte na dno plátky cibule a papriky.
- Přilijte kuřecí vývar a na zeleninu položte kuřecí prsa.
- Hrnec zakryjte víkem a na mírném ohni vařte po dobu 6 až 7 hodin nebo při vysokém ohni po dobu 3 až 4 hodin, dokud není maso jemné a dopečené.
- Poté opatrně vyjměte kuře z hrnce a natrhejte za pomoci vidliček.
- Natrhané maso vraťte zpět do hrnce a smíchejte s obsahem v hrnci.
- Podávejte v bagetě s nastrouhaným sýrem, zeleninou i s jakoukoli omáčkou.