Alias fazolové burrito s trhaným kuřecím masem, fazolemi, salsou a paprikou. To musíte vyzkoušet!
Ingredience
- 400 g kuřecích prsou, bez kůže
- olivový olej
- 1 vetší cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, lisované
- 250 ml kuřecího vývaru
- 100 ml salsy
- 2 lžíce taco koření
- 1 polévková lžíce limetkové šťávy
- sůl, pepř
- 1 červená paprika, nakrájená na plátky
- 1 červená cibule, nakrájená na plátky
- tortillové placky
- 1 plechovka fazolí
- 200 g strouhaného sýra, dle vašeho výběru
- salsa
- koriandr, nasekaný
- zakysaná smetana
Postup
- Kuře vařte ve vodě po dobu 15 minut nebo téměř do úplného uvaření, aby šlo roztrhat za pomocí vidliček.
- Kuře nechte vychladnout.
- Na velké pánvi zahřejte na středním ohni olivový olej.
- Přidejte 1 cibuli a česnek a restujte 2 minuty, dokud nebudou voňavé.
- Přidejte roztrhané kuřecí maso, vývar, salsu, taco koření, limetkovou šťávu, sůl, pepř a vše dobře promíchejte.
- Přiveďte k varu, dokud se většina tekutiny nevstřebá do kuřete. Poté stáhněte z plotýnky.
- Na velké pánvi zahřejte olej na vysokou teplotu.
- Přidejte papriky a červenou cibuli, poté dochuťte solí a pepřem.
- Smažte, dokud zelenina trochu nezměkne, často míchejte. Nakonec odstavte z plotýnky.
- Mezitím ohřejte fazole v kastrolu.
- Když máte vše připravené, připravte si své vlastní burrito s trhaným masem, zeleninou, salsou, fazolemi, sýrem a s čerstvými lístky koriandru.