Trhané vepřové maso

Trhané vepřové maso
Příprava: 20 minut Vaření: 310 minut Počet porcí: 5

Pečené vepřové trhané maso, které se rozplývá na jazyku. Vhodné je například do burgerů se zeleninou k tomu. Nápadů, jak si vychutnat trhané maso, je opravdu mnoho. Vyzkoušejte!

Ingredience

  • 1,5 – 2 kg vepřové krkovice
  • 3 polévková lžíce hnědého cukru
  • 1 polévková lžíce soli
  • 1 polévková lžíce koření uzené papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • 1 lžička mletého kmínu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 300 ml světlého piva
  • 200 ml BBQ omáčky

Postup

  • Předehřejte troubu na 200°C.
  • Maso zbavte přebytečného tuku a popřípadě rozkrojte, aby se vám vešlo do pekáče.
  • V malé misce smíchejte hnědý cukr, sůl, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a kmín a poté dochuťte černým pepřem. Vše pořádně smíchejte.
  • Směsí posypte a potřete maso ze všech stran. Pro výraznější chuť můžete naložit maso den předem.
  • Do pánve nalijte olej, rozpalte jej a maso v něm ze všech stran opečte.
  • Maso přendejte do pekáčku a okolo nalijte pivo.
  • Pekáč přikryjte, vložte do trouby a pečte, dokud vepřové maso nezačne měknout, asi 3 hodiny. Teplotu trouby stáhněte na 150°C.
  • Poté sejměte víko a pečte, dokud nebude maso jemné a snadno se vidličkou neoddělí. Přibližně 1 až 2 hodiny.
  • Když je maso hotové, vyjměte jej z trouby a nechte chvíli odpočinout.
  • Přebytečné tekutiny vylijte a maso pomocí vidliček natrhejte a smíchejte s BBQ omáčkou.
Vepřové maso na talíři s příborem.
Zdroj: themodernproper.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.