Pečené vepřové trhané maso, které se rozplývá na jazyku. Vhodné je například do burgerů se zeleninou k tomu. Nápadů, jak si vychutnat trhané maso, je opravdu mnoho. Vyzkoušejte!
Ingredience
- 1,5 – 2 kg vepřové krkovice
- 3 polévková lžíce hnědého cukru
- 1 polévková lžíce soli
- 1 polévková lžíce koření uzené papriky
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička mletého kmínu
- čerstvě mletý černý pepř
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 300 ml světlého piva
- 200 ml BBQ omáčky
Postup
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Maso zbavte přebytečného tuku a popřípadě rozkrojte, aby se vám vešlo do pekáče.
- V malé misce smíchejte hnědý cukr, sůl, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a kmín a poté dochuťte černým pepřem. Vše pořádně smíchejte.
- Směsí posypte a potřete maso ze všech stran. Pro výraznější chuť můžete naložit maso den předem.
- Do pánve nalijte olej, rozpalte jej a maso v něm ze všech stran opečte.
- Maso přendejte do pekáčku a okolo nalijte pivo.
- Pekáč přikryjte, vložte do trouby a pečte, dokud vepřové maso nezačne měknout, asi 3 hodiny. Teplotu trouby stáhněte na 150°C.
- Poté sejměte víko a pečte, dokud nebude maso jemné a snadno se vidličkou neoddělí. Přibližně 1 až 2 hodiny.
- Když je maso hotové, vyjměte jej z trouby a nechte chvíli odpočinout.
- Přebytečné tekutiny vylijte a maso pomocí vidliček natrhejte a smíchejte s BBQ omáčkou.