Pokud hledáte jemný zákusek, který zůstane čerstvý a lahodný několik dní, je tento zákusek ideální. Díky jogurtu zůstane měkká po celé dny! Použili jsme jahodový jogurt, protože je to dobrá kombinace spolu s příchutí čokolády, ale měli byste také vyzkoušet toto těsto s obyčejným, kokosovým nebo pomerančovým jogurtem.
Co budeme potřebovat
- 450 g hladké mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 špetka soli
- 220 g měkkého másla
- 400 g cukru krystal
- 125 g jogurtu (jahodový)
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 5 vajec pokojové teploty
- 120 ml mléka
- 1 lžička octa
Tmavé těsto
- 2,5 lžíce neslazeného kakaového prášku
- 2,5 lžíce mléka
Červená část
- 1 polévková lžíce mléka
- 1 lžička kakaa
- červené potravinářské barvivo
Postup
- Smíchejte 120 ml mléka se lžičkou octa. Nechte pár minut stranou.
- Ve velké míse šlehejte měkké máslo s cukrem po dobu 4-5 minut.
- Přidejte jogurt a znovu prošlehejte.
- Poté postupně přidáváme vejce a nakonec vanilkový extrakt.
- Do druhé mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a sůl.
- Nyní do směsi s vejci postupně přidávejte mléko s octem a suché přísady.
- Těsto rozdělte na tři stejné díly.
- Na čokoládovou část smíchejte lžíci světlé směsi s 2 a půl lžícemi mléka a 2 a půl lžícemi neslazeného kakaového prášku. Přidejte tuto směs do jedné ze tří částí odloženého těsta.
- Pro červenou barvu smíchejte lžíci světlého těsta s 1 lžící mléka, 1 lžičkou neslazeného kakaového prášku a dostatečným množstvím červeného potravinářského barviva. Připravenou směs přidejte do druhé odložené části světlého těsta a promíchejte.
- Formu na bábovku vymažte.
- Těsta přidávejte střídavě po lžících do formy a na závěr je pomocí špejle promíchejte.
- Pečte při 180°C 50 – 60 minut, dokud párátko zapíchnuté do mramorové bábovky nevyjde čisté.
- Nechte ji úplně vychladnout.
Bez kávy není možné si vychutnat jakoukoliv sladkou tečku. Proto neváhejte a pochutnejte si společně s nejlepší kávou z nejlepšího kávovaru od DeLonghi, vyberte si ten svůj v naší recenzi.