Milujete čokoládu? Tady máme hned tři – hořkou, mléčnou i bílou. A pozor! Tyto tvarohové řezy jsou nepečené.
INGREDIENCE:
- 125 g máslových sušenek
- 100 g másla
- 6 plátků želatiny
- 150 g tmavé čokolády
- 100 g mléčné čokolády
- 150 g bílé čokolády
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 100 g cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 300 g smetany ke šlehání
POSTUP:
- Sušenky si nadrobte a smíchejte je s rozpuštěným máslem.
- Tuto směs rozložte do pečicím papírem vyložené formy (o rozměrech 11×26 cm), stlačte a dejte vychladit.
- Želatinu dejte nabobtnat do studené vody.
- 100 g z každé čokolády si rozlámejte a každou zvlášť dejte nad párou rozpustit.
- Tvaroh si smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem.
- 3 polévkové lžíce tvarohové směsi si odeberte do rendlíku a dejte opatrně zahřívat, přidejte vyždímanou želatinu a nechte rozpustit.
- Tuto směs vmíchejte do zbytku tvarohové směsi.
- Tvarohovou směs si rozdělte na třetiny.
- Vyšlehejte si šlehačku a rozdělte ji taktéž na 3 porce.
- Do jedné třetiny přidejte vychladlou tmavou čokoládu s třetinou šlehačky.
- Do druhé třetiny mléčnou čokoládu a druhou třetinou šlehačky
- A do poslední třetiny bílou čokoládu s poslední třetinou šlehačky.
- Na korpus rozetřete krém s tmavou čokoládou, na něj umístěte krém s mléčnou čokoládou a nakonec rozetřete krém z bílé čokolády.
- Dezert dejte přes noc ztuhnout do lednice.
- Druhý den dezert vyjměte z formy a ozdobte zbytkem rozpuštěné tmavé a bílé čokolády.