Trojbarevné tvarohové řezy

Trojbarevné tvarohové řezy

Milujete čokoládu? Tady máme hned tři – hořkou, mléčnou i bílou. A pozor! Tyto tvarohové řezy jsou nepečené.

INGREDIENCE:

  • 125 g máslových sušenek
  • 100 g másla
  • 6 plátků želatiny
  • 150 g tmavé čokolády
  • 100 g mléčné čokolády
  • 150 g bílé čokolády
  • 500 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • 300 g smetany ke šlehání

POSTUP:

  • Sušenky si nadrobte a smíchejte je s rozpuštěným máslem. 
  • Tuto směs rozložte do pečicím papírem vyložené formy (o rozměrech 11×26 cm), stlačte a dejte vychladit.
  • Želatinu dejte nabobtnat do studené vody.
  • 100 g z každé čokolády si rozlámejte a každou zvlášť dejte nad párou rozpustit.
  • Tvaroh si smíchejte s cukrem a vanilkovým cukrem. 
  • 3 polévkové lžíce tvarohové směsi si odeberte do rendlíku a dejte opatrně zahřívat, přidejte vyždímanou želatinu a nechte rozpustit.
  • Tuto směs vmíchejte do zbytku tvarohové směsi.
  • Tvarohovou směs si rozdělte na třetiny. 
  • Vyšlehejte si šlehačku a rozdělte ji taktéž na 3 porce.
  • Do jedné třetiny přidejte vychladlou tmavou čokoládu s třetinou šlehačky.
  • Do druhé třetiny mléčnou čokoládu a druhou třetinou šlehačky
  • A do poslední třetiny bílou čokoládu s poslední třetinou šlehačky.
  • Na korpus rozetřete krém s tmavou čokoládou, na něj umístěte krém s mléčnou čokoládou a nakonec rozetřete krém z bílé čokolády.
  • Dezert dejte přes noc ztuhnout do lednice.
  • Druhý den dezert vyjměte z formy a ozdobte zbytkem rozpuštěné tmavé a bílé čokolády.
tvarohový řez s čokoládou
Zdroj: suesse-hex.blogspot.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.