Vyzkoušejte tento recept na tuňákovou pomazánku s vejci. Díky vajíčku se vám bude rozplývat na jazyku.
Ingredience
- 2ks plechovky s tuňákem (ve vlastní šťávě)
- 3ks vajíček natvrdo
- 100g lučiny
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce hořčice
- 2ks jarní cibulky
- šťáva z citronu + kůra
- sůl a mletý pepř
Postup
- Tuňáka slijte a rozmačkejte v míse vidličkou.
- Uvařená vajíčka natvrdo nastrouhejte na hrubém vzorku a přidejte k tuňákovi.
- Jarní cibulku nakrájejte najemno. Přidejte do misky.
- Poté přidejte hořčici, lučinu, majonézu, drobet šťávy a kůry z citronu. Nakonec dle chuti osolte a opepřete.
- Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice.
- Podávejte na čerstvém pečivu ozdobené například kyselou okurkou.