Salát nabitý čerstvou zeleninou a bylinkami je inspirován chutěmi Řecka. Tuňák v olivovém oleji s křupavými okurkami, šťavnatými rajčaty a slanými olivami, to vše promícháno se spoustou nasekané petrželky a oregana, vytváří dohromady luxusní pokrm, který je skvělý třeba na toastu.
Ingredience:
- 2 (140 g) konzervy tuňáka v oleji, scezené
- 1/2 šálku rozpůlených cherry rajčat
- 1/2 šálku okurek, oloupaných a nakrájených na kostičky
- 1/4 šálku černých oliv, vypeckovaných a nasekaných
- 2 polévkové lžíce nahrubo nasekaných čerstvých listů oregana
- 2 polévkové lžíce nahrubo nasekaných čerstvých listů petrželky
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévková lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- sůl a mletý černý pepř dle chuti
Postup
- Vložte všechny ingredience do střední misky a jemně promíchejte, aby se vše spojilo.
- Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
