Turecká musaka

Turecká musaka

Tento recept je vhodný jako večeře, pokud máte chuť na něco rychlého, lehkého a zároveň zajímavého.

Ingredience

  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • 400 g lilku (oloupaného a nakrájeného na 3cm kostičky)
  • 1 cibule (nasekaná nahrubo)
  • 1 polévková lžíce zeleného pepře
  • 3 stroužky česneku (nasekaného najemno) 
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 2 polévkové lžíce rajčatové passaty 
  • 1 polévková lžíce chilli pasty (můžete nahradit 1 červenou paprikou nasekanou najemno)
  • 1 čajová lžička cukru
  • 400 g čerstvých rajčat (nakrájených na kousky)
  • 2 čajové lžičky pepře
  • voda
  • sůl 
  • pepř

Postup

  • Předehřejte troubu na 200 °C. 
  • Smíchejte lilek se 4 lžícemi olivového oleje, trochou soli a pepře. 
  • Vše umístěte do zapékací mísy a pečte 20–25 minut. 
  • Zatímco se vše peče, rozehřejte pánev na vysokou teplotu. Na pánev nalijte 1 lžíci oleje a začněte restovat maso. Maso od sebe nemusí být úplně rozděleno. Pokrm skvěle chutná, pokud necháte v mase několik hrudek. 
  • Po orestování odložte maso do mísy a ponechte jej stranou. Snižte teplotu na střední stupeň, na pánev vlijte zbytek oleje a osmažte cibuli, ochucenou špetkou soli. Přidejte také zelený pepř.
  • Za stálého míchání smažte asi 8–10 minut.
  • Přidejte česnek, rajčatovou passatu a cukr. Stále míchejte a smažte 1–2 minuty. 
  • Ke směsi přidejte maso s rajčaty a podlijte asi 200 ml vody. 
  • Vše dobře promíchejte, dochuťte solí a pepřem a, na mírném ohni, vařte, dokud se rajčata nerozpadnou. Potrvá to 10–15 minut.
  • Opatrně přidejte pečený lilek a pokračujte ve vaření, dokud se většina vody z pánve neodpaří (5–15 minut). 
  • Pozor! Míchejte opatrně, aby se lilky nerozpadly.
  • Tureckou musaku s hovězím masem podávejte teplou a chcete-li, posypejte ji po povrchu nasekanou petrželkou. 

Zapečené mleté hovězí maso na turecký způsob s lilkem a rajčatovou passatou.
zdroj: vidarbergum.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.