Tvarohová bábovka s polevou

Tvarohová bábovka s polevou
Příprava: 30 minut Vaření: 50 minut Počet porcí: 8

Máte chuť na osvěžující a letní bábovku? Její jemná chuť a voňavé těsto s aroma citrónu ji určitě zařadí mezi vaše oblíbené dezerty.

Ingredience:

Na těsto:

  • 250 g polohrubé mouky
  • ½ prášku do pečiva
  • 100 g Hery máslová příchuť (měkká)
  • 150 g tvarohu tučného
  • 180 g cukru krupice nebo třtinového
  • kůra a šťáva ze dvou pomerančů
  • 4 vejce
  • 50 g acidofilního mléka

Na polevu:

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 2 až 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy

Postup:

  1. Do mouky vmícháme prášek do pečiva.
  2. Změklou Heru ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce.
  3. Přidáme šťávu a kůru z pomerančů, acidofilní mléko, tvaroh a mouku s práškem do pečiva.
  4. Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou.
  5. Vylijeme do ní těsto.
  6. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 – 50 minut.
  7. Mezitím si připravíme polevu.
  8. Ve střední misce smícháme moučkový cukr a 2 lžíce pomerančové šťávy.
  9. Šleháme, aby se vše spojilo, podle potřeby přidáme další pomerančovou šťávu, aby se vytvořila hladká poleva.
  10. Jestli je bábovka hotová, zjistíme klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít suchá, maximálně obalená několika drobky. Pak je bábovka upečená.
  11. Vyklopíme, necháme vychladnout a polijeme citronovou polevou.

Pro další sladkou citrusovou inspiraci mrkněte na tyto lahodné recepty s citronem.

Bábovka s bílou sladkou polevou.
Zdroj: etsy.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.