Máte chuť na osvěžující a letní bábovku? Její jemná chuť a voňavé těsto s aroma citrónu ji určitě zařadí mezi vaše oblíbené dezerty.
Ingredience:
Na těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- ½ prášku do pečiva
- 100 g Hery máslová příchuť (měkká)
- 150 g tvarohu tučného
- 180 g cukru krupice nebo třtinového
- kůra a šťáva ze dvou pomerančů
- 4 vejce
- 50 g acidofilního mléka
Na polevu:
- 1 hrnek moučkového cukru
- 2 až 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
Postup:
- Do mouky vmícháme prášek do pečiva.
- Změklou Heru ušleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce.
- Přidáme šťávu a kůru z pomerančů, acidofilní mléko, tvaroh a mouku s práškem do pečiva.
- Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou.
- Vylijeme do ní těsto.
- Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 45 – 50 minut.
- Mezitím si připravíme polevu.
- Ve střední misce smícháme moučkový cukr a 2 lžíce pomerančové šťávy.
- Šleháme, aby se vše spojilo, podle potřeby přidáme další pomerančovou šťávu, aby se vytvořila hladká poleva.
- Jestli je bábovka hotová, zjistíme klasickým vpichem špejle do středu. Musí vyjít suchá, maximálně obalená několika drobky. Pak je bábovka upečená.
- Vyklopíme, necháme vychladnout a polijeme citronovou polevou.
Pro další sladkou citrusovou inspiraci mrkněte na tyto lahodné recepty s citronem.