Tvarohová bublanina s třešněmi

Tvarohová bublanina s třešněmi
Příprava: 20 minut Vaření: 40 minut Počet porcí: 12

Typický nadýchaný letní moučník s přídavkem svěžího tvarohu a sladkých třešní si zamilujete. Vyzkoušejte bublaninu zase trochu jinak!

Ingredience

Na těsto:

  • 4 ks vajec
  • 2 hrnky (1 hrnek = 250 ml) cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1 balíček kypřícího prášku

Na vrch:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 3 PL cukru krystal
  • 500 g zralých třešní
  • 2 PL moučkového cukru

Postup

  1. Třešně omyjeme, vypeckujeme a posypeme 2 lžícemi moučkového cukru.
  2. Tvaroh utřeme s 3 lžícemi cukru krystal.
  3. Ve větší misce vyšleháme celé vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
  4. Přilijeme olej, mléko a promícháme.
  5. Nakonec prosejeme mouku s kypřícím práškem.
  6. Jemně zapracujeme.
  7. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, případn ho můžeme rozlít do několika zapékacích misek..
  8. Na povrch těsta lžící nandáme tvaroh a následně třešně s cukrem.
  9. Bublaninu pečeme na 180°C zhruba 40 minut.
  10. Vychladlou bublaninu poprášíme cukrem a můžeme podávat.
Bublanina s tvarohem a třešněmi v misce vedle dvou lžic.
www.recepty.aktuality.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.