Typický nadýchaný letní moučník s přídavkem svěžího tvarohu a sladkých třešní si zamilujete. Vyzkoušejte bublaninu zase trochu jinak!
Ingredience
Na těsto:
- 4 ks vajec
- 2 hrnky (1 hrnek = 250 ml) cukru krystal
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 hrnek oleje
- 1 hrnek mléka
- 3 hrnky polohrubé mouky
- 1 balíček kypřícího prášku
Na vrch:
- 250 g jemného tvarohu
- 3 PL cukru krystal
- 500 g zralých třešní
- 2 PL moučkového cukru
Postup
- Třešně omyjeme, vypeckujeme a posypeme 2 lžícemi moučkového cukru.
- Tvaroh utřeme s 3 lžícemi cukru krystal.
- Ve větší misce vyšleháme celé vajíčka s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny.
- Přilijeme olej, mléko a promícháme.
- Nakonec prosejeme mouku s kypřícím práškem.
- Jemně zapracujeme.
- Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, případn ho můžeme rozlít do několika zapékacích misek..
- Na povrch těsta lžící nandáme tvaroh a následně třešně s cukrem.
- Bublaninu pečeme na 180°C zhruba 40 minut.
- Vychladlou bublaninu poprášíme cukrem a můžeme podávat.