Rychlá a snadná jahodová bublanina s jahodami a tvarohem, po které se jen zapráší. Můžete použít čerstvé, ale i mražené jahody.
Ingredience
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 3 vejce
- 200ml mléka
- 100ml oleje
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- 250g měkkého tvarohu
- moučkový cukr
- 500g mražených jahod
Postup
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V míse smíchejte tvaroh se 3 lžičkami moučkového cukru.
- Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mléko a postupně i olej. Řádně promíchejte a nakonec vmíchejte i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Vyšlehané těsto nalejte do moukou vysypaného plechu.
- Navrch pomocí lžičky navrstvíte tvaroh a nakonec přidejte na větší kusy nakrájené jahody.
- Pečte po dobu 25-30 minut. Vychladlou bublaninu podávejte posypanou moučkovým cukrem.