Tvarohová bublanina z mražených jahod

Tvarohová bublanina z mražených jahod
Příprava: 20 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 12

Rychlá a snadná jahodová bublanina s jahodami a tvarohem, po které se jen zapráší. Můžete použít čerstvé, ale i mražené jahody.

Ingredience

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 3 vejce
  • 200ml mléka
  • 100ml oleje
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 250g měkkého tvarohu
  • moučkový cukr
  • 500g mražených jahod

Postup

  • Předehřejte si troubu na 180°C.
  • V míse smíchejte tvaroh se 3 lžičkami moučkového cukru.
  • Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, přidejte mléko a postupně i olej. Řádně promíchejte a nakonec vmíchejte i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
  • Vyšlehané těsto nalejte do moukou vysypaného plechu.
  • Navrch pomocí lžičky navrstvíte tvaroh a nakonec přidejte na větší kusy nakrájené jahody.
  • Pečte po dobu 25-30 minut. Vychladlou bublaninu podávejte posypanou moučkovým cukrem.
Tvarohovo-jahodový moučník ideální ke kávě.
Zdroj: lecker.de

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.